7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'ta tarhi konakta üst üste 2 yangın

Tokat şehir merkezinde bulunan tarihi konakta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin uzun süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre, Behzat Bulvarı üzerinde bulunan iki katlı ve kullanılmayan konakta, dün saat 22.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tarihi konakta çıkan yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdahale etti. Dört itfaiye aracı ile yangına müdahale eden itfaiye ekibi, yoğun duman nedeni ile zor anlar yaşadı. Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Mahalle sakinleri ise itfaiye ekibinin çalışmalarını korku dolu gözlerle izledi.


Yangın tamamen söndürüldüğü sanılırken, saat 02.00 sıralarında tarihi konakta tekrar dumanların yükseldiği haberini alan itfaiye, yeniden olay yerine intikal etti. 2. yangın da sabah saatlerinde tamamen söndürüldü. Uzun süredir boş durumda olduğu ve tarihi eser olması nedeni ile yıkımına izin verilmediği öğrenilen konağın daha öncelerde de bir yangın tehlikesi atlattığı öğrenilirken, yangının bina içerisinde alkol alan kişilerce çıkarılmış olabileceği tahmin ediliyor.


Soruşturma devam ediyor.

NURHAN İÇMEZ - TOKAT (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2004 Cumartesi 16:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?