7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat'taki kazada ölen ve yaralananların kimlikleri belirlendi

Tokat'ta dün gece saat 22.00 sıralarında aşırı kar yağışı ve buzlanmadan dolayı direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı. Ölenlerden Turgut Gök'ün, Arhahan'da vatani görevini yaparak terhis olduğu ve uçak seferlerinin iptal edilmesinden dolayı karayoluyla memleketine dönmeye çalıştığı öğrenildi.
Erzurum'dan İstanbul'a gitmekte olan Dadaş Turizm'e ait Osman Uğurlu yönetimindeki 34 UGZ 25 plakalı otobüs, Tokat-Erbaa Karayolu'nda, Erbaa'ya 15 kilometre kala Karanlıkdere mevkiinde aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle direksiyon hakimiyetinin sağlanamaması sonucu kayalıklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle 5 metre kadar sürüklenen otobüs devrildi. Kazada, askerlik görevini tamamlayarak terhis olan 21 yaşındaki Turgut Gök olay yerinde, Medine Çelik (72) ise kaldırıldığı Erbaa Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken 27 kişi de yaralandı.
Erbaa Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan yaralıların isimleri şöyle:
"Avni Maraşlı (46), Mesude Çelik (30), Erhan Baş (22), Alaattin Sarısülük (41), Osman Uğurlu (49), Cemil Özdemir (46), Süleyman Kale (42), Ethem Bakır (32), Alaatin Susoy (63), Sinan Işıkveren (22), Şeref Korkusuz (63), Zakir Doğan, Adem Vezir Laçin (21), Cemil Çağlar (26), Ayşe Bayer (25), Zeynep Öztürk (25), Kadir Rakıcı (35), Meryem Genç (31), Ümran Konyalı (37), Gülsüm Özçelik (45), İlyas Karasu, Yahya Akbulut (27), Bircan Çelik, Murat Çelik (38), Abdullah Özçelik (35), Sedanur Genç (4) ve Esra Konyalı (11)."
Kazadan sonra Erbaa Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Şeref Korkusuz (62), kazanın otobüsün viraja hızlı girmesi sonucu meydana geldiğini belirterek, "Bir anda kendimi yerde buldum" dedi.
Kazazedelerden Cemil Özdemir de (41), yolcu otobüsünün hızlı olduğunu kaydederek, hatanın şoförden kaynaklandığını ileri sürdü.
Yolcu otobüsünün Yardımcı Kaptanı Avni Maraşlı (46), kaza esnasında arka koltukta uyuduğunu anlatarak, "Uyandığımda şaşırdım. Kayalıklara çarpmışız. Ancak otobüs tam devrilmemişti. Kayalıklara dayanmıştı. Olayla birlikte yolcuları kendi imkanlarımızla kurtararak hastaneye geldik" şeklinde konuştu.
Yolcu otobüsünün şoförü Osman Uğurlu ise kaza konusunda bazı yolcuların söylediklerini kabul etmezken, kazanın yolun kaygan olması nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Osman Uğurlu, Karayolları'nı suçlayarak kazanın yol çalışmalarının yapılmamasından kaynaklandığını ileri sürdü. Yolculardan Alaaddin Sarısülük ve Ümran Konyalı da şoförün söylediklerine katılarak otobüste aşırı süratli olmadığını ifade etti.
Bu arada, kazada hayatını kaybeden 21 yaşındaki Turgut Gök, Ardahan'da vatani görevini tamamladıktan sonra ailesine kavuşmak için eve uçakla dönecekti. Ancak, Erzurum'da etkisini gösteren yoğun kar sebebiyle uçak seferlerinin iptali sonucu Turgut Gök, evine karayolu ile dönmeye çalıştı. Cam kenarında oturan Turgut Gök kaza sırasında sürüklenerek feci şekilde can verdi. Yolda tanıştığı asker arkadaşını kaybeden Etem Bakır, olayın üzüntüsünü ve şokunu yaşarken, kazada baş ve yüz kısmından yaralı olarak kurtuldu.
NURHAN İÇMEZ - TOKAT (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 12:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çiğdem çelik cirit IP: 88.249.161.xxx Tarih : 26.07.2008 12:19:27

medine değil nadime çelik dir. babaannemdir rahmetli