8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

TOKİ işçilerinin maaş tepkisi

Tokat'ta, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında sıvacı olarak çalışan işçiler paralarını alamadıkları için taşerona tepki gösterirken, jandarma ekipleri olaya müdahale ederek işçileri sakinleştirdi. 

TOKİ'de sıvacı olarak çalışan yaklaşık 50 işçi, aylık olarak aldıkları maaşlarının yaklaşık 10 gündür ödenmemesi ve mağdur oldukları gerekçesiyle şantiye binası önünde toplandı. İşçilerin çoğunu Şanlıurfa, Adıyaman gibi illerden çalışmak için Tokat'a getiren puantaj Seyid Bozbay da, şantiye binasında mahsur kaldığını ve işçilerin tepkisi nedeniyle dışarı çıkamadığını iddia etti. İşçiler ise kimseyi rehin almadıklarını, haklarını istediklerini söyledi. TOKİ'de yaşanan gerginliğe jandarma ekipleri müdahale etti. 

Mağdur olduklarını ve ailelerine para gönderemediklerini belirten işçilerden Ağrılı Ümit Arslan, hiçbir sorunlarıyla ilgilenilmediğini iddia ederek, "Gece gündüz çalışıyoruz. Bizim gibi garibanların hali ne olacak? Ne yapacağımızı şaşırdık. Burada çalışan insanların paralarını neden vermiyorlar? Alacaklarımızın bir an önce ödenmesini istiyoruz" dedi. 

Şanlıurfalı İbrahim Akdemir ise, ailesine 40 gündür para gönderemediğini ve çaresiz kaldığını belirterek, "Artık dayanamıyoruz. Çocuklar telefon açıyor para istiyor. Mağdur durumdayız" diye konuştu. 

Ağrılı Mehmet Yamak da, ailelerine telefon açamadıklarını ifade ederek, "Bizlere bir telefon parası dahi vermediler. Burası Başbakanlık konutları değil mi. Bizim paramızı ödeyecek durumları yok mu? Bir haftadır çalışma durdu. Bize gelip ne yaptığımızı, ne yediğimizi soran yok" şeklinde konuştu. 

Gece geç saatlere kadar süren tartışma, yapılan görüşmeler sonucunda işçilerin parasının cuma günü ödeneceği, işçilerin bugüne kadarki yemek masraflarının karşılanacağı ve yevmiyelerinin devam edeceği sözü verilmesi üzerine sona erdi. İşçiler, daha sonra şantiye binasını sessizce terk etti.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2006 Salı 12:12:27
Güncelleme :11 Temmuz 2006 Salı 15:39:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?