7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Toplu sözleşme mutlu bitti

ZİLE BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Zile Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi ile işçi ücretlerine ilk 6 aylık dilimde yüzde 11 ila 25 oranında zam yapıldı.

Tokat'ın Zile ilçesinde Toplu İş Sözleşmesi sinema salonunda düzenlenen törenle yapıldı.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile Belediye-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman arasında yapılan iki yıllık toplu iş sözleşmesi imzalanarak yürürlüğe girdi.

Yapılan sözleşme ile Zile Belediyesi'nde çalışan 240 işçi personele ilk altı aylık dilimde yüzde 11 ile yüzde 25 oranında zam uygulandı. Yapılan zamla birlikte taban maaşı bin TL ile tavan maaş bin 600 TL arasında oldu. Ayrıca yapılan sözleşmede daha önceden kazanılmış olan hakların olduğu gibi kaldığı bildirildi. Belediye İş Sendikası Tokat Şube Başkanı İsmail Duman, Sosyal Yardımlardan olan aile ve çocuk yardımlarının devlet memurlarında olduğu gibi kabul edildiğini ifade ederek, "Yemek, yakacak ve kira yardımları toplanarak işçi personelin yevmiyelerine ilave edilmiştir. Bu sözleşme ile çalışanlar arasında kıdem farkının korunması amacı ile geriye dönük her hizmet yılı için 10 kuruş ile kıdem zammı yapılmıştır. Toplu sözleşmenin geriye kalan ve 3 ayrı dönemden oluşan altı aylık artışları ise yüzde 5 olarak belirlenmiştir" dedi.

ZİLE BELEDİYESİ'NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 12:58:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 13:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?