7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Turhal çiçek açtı

TURHAL'DA YEŞİLLENDİRME HAREKATI

Turhal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilçede bulunan kavşakları çiçeklerle donattı.

Yaz aylarıyla birlikte mevsimlik çiçeklerle şehri donatan ekipler çalışmalara ilk olarak şehrin Amasya, Tokat ve Zile girişindeki kavşaklardan başladı. Buradaki çalışmaların tamamlanmasını ardından şehir merkezinde bulunan kavşaklarda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ayrıca Turhal Belediyesi Tuski Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Caddesi altgeçidi TOKİ konutları arasında Yavşan caddesinde yağmur suyu hattı çalışmalarına başladı. Yaklaşık 800 metre yağmur suyu hattının döşeneceği çalışmalar sonrası yolun her iki tarafına yağmur suyu ızgaraları yerleştirileceği bildirildi.

 

TURHAL ŞEKER FABRİKASI'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Öte yandan, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Muammer Tuksavul Turhal Şeker Fabrikası Müdürlüğü'ne atanan Şahin Ucuzal'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Abdulkadir Gülsün'ün Burdur Şeker Fabrikası Müdürlüğü görevine tayin olmasının ardından Muammer Tuksavul Turhal Şeker Fabrikası Müdürlüğü görevine Şahin Ucuzal atandı. Hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunan Başkan Gözen, Ucuzal'dan Turhal'ın şeker sanayisi halkın ve şeker pancarı ekicilerinin gelişmesi güçlenmesi adına daha çok destek ve çalışma beklediklerini söyledi. Bölgenin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan şeker pancarının ilçenin varlığının da en büyük sebebi olduğunu ifade eden Başkan Gözen, "Önümüzdeki kampanya dönemlerini dileriz ki daha verimli geçiririz, bölgemize daha fazla katkı sağlanır diye düşünüyorum. Turhal'ımızda elbette ortak düşünce olarak Turhal'ın ve Turhal sanayisinin daha üst seviyelerde olmasını istiyoruz" dedi.

Muammer Tuksavul Turhal Şeker Fabrikası Müdürü Şahin Ucuzal ise Turhal Şeker Fabrikası'nın Türkiye'nin sayılı sanayi kuruluşlarından birisi konumunda olduğunu söyledi. Fabrika olarak Turhal ve çevresine hitap etmenin yanı sıra çok daha fazla oranda önemli katkıları bulunan bir kurum olduklarının altını çizen Ucuzal, "Pancar ekicisi çiftçilerin yanı sıra, nakliyecilere, besicilere ve esnaflara yadırganamayacak katkılarımız olmakta. Turhal Şeker Fabrikası şeker sektörünün duayen fabrikalarından biri, Türkiye'nin dördüncü şeker fabrikasıdır. Üretime bin tonla başlamış, bu gün 7 bin ton/gün düzeyinde üretim yapılmakta. Bunu ilerleyen dönemlerde daha da arttırabilmek adına var gücümüzle gayret göstereceğiz. Bu konuda sizlerinde desteğinin büyük olacağına şüphem yok" diye konuştu.

TURHAL'DA YEŞİLLENDİRME HAREKATI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 10:03:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 12:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?