7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Turhal'a 500 kişilik öğrenci yurdu

TURHAL'A 500 KİŞİLİK ÖĞRENCİ YURDU

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, 500 kişilik üniversite öğrenci yurdunun Turhal'a yapılmasına onayını aldıkları müjdesini verdi.

Turhal'da sadece 150-160 kişi kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrenci yurdu varken ilçeye bu yıl içerisinde ihalesi yapılacak olan 500 kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu kazandıracağını belirten Başkan Gözen, hedeflerinin her konuda Turhal'da geleceğe dönük çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Sık sık Ankara ziyaretleri gerçekleştirdiğini ve bunlarında meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Başkan Gözen, "Yapılacak olan yurt çok kapsamlı bir yurt olacak. Büyük iki bloktan oluşacak, yemekhanesi, kafeteryası, spor tesisleri ve otoparklarıyla her yönden mükemmel bir şekilde inşa edilecek. Halkımız her zaman bize şunu soruyordu, Turhal'a fakülte yapılmayacak mı? Turhal'da öğrenim gören öğrenci sayısı artmayacak mı? Biz bunların zeminini birer birer hazırlıyoruz. Umuyorum ki bu yıl içerisinde de bunu tamamlayacağız. O dört yıllık onayını da 2010 yılı içerisinde alacağız ve halkımıza o hizmetin de müjdesini birlikte vereceğiz" dedi.

Adım adım hedefe yaklaştıklarını ifade eden Başkan Gözen, "Ankara'daki son görüşmelerimizde de hızlı gelişmeler oldu. İnanıyorum ki yakın zamanda Milli Eğitim Bakanımızla görüşeceğiz ve kendisinden talep ettiğimiz bir alan var, o yeri aldığımızda da halkımıza müjdesini verme aşamasına gireceğiz. Rektörlüğümüzden ve YÖK'ten bu kararlar mutlak suretle söz olarak alınmıştır. Ama yeri ve altyapıyı da hazırladıktan sonra bu tesiste ortaya çıkacaktır. Bu konuda tüm fedakârlıklarda bulunmaya hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 09:10:01
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 23:27:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turhallı IP: 78.187.110.xxx Tarih : 24.06.2010 09:25:05

Başkanım bu hizmetleriniz devam ettikçe bu halk sizi her zaman başının üstünde taşıyacaktır.Başkanım sizlerden TURHALSPOR için girişimlerde bulunmanızı bekliyoruz.