8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Üçüz bebek annesinin dramı

Turhal İlçesi'nde bir süre önce üçüz bebek sahibi olan Fatih-Saniye Demirtaş çifti, bebeklerin bakım masraflarını karşılayamıyor. 

Turhal İlçesi Boyacılar Mahallesi Garip Sokak'ta oturan 4 yıllık evli çiftin, yıllardır duydukları çocuk özlemi 2 ay önce dünyaya gelen 2'si erkek, 1'i kız üçüzlerle birlikte sevince boğuldu. Tehlikeli bir hamilelik dönemi yaşayan anne Saniye Demirtaş, kendi hayatını tehlikeye atarak "ölür" diye beklenen üçüzleri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 7 aylık olarak dünyaya getirdi. 

Sezeryanla alınan bebekler 22 gün küvezde kaldıktan sonra taburcu edildi. 

Bebeklerle birlikte evlerine dönen mutlu çiftin sevinçleri ise bebeklerin masrafları ve işsizlik nedeniyle hüzne dönüştü. İnşaatlarda günübirlik çalışan baba Fatih Demirtaş, kira ve genel giderler bir yana, bebeklerin mama ve bez ihtiyacı nedeniyle ekonomik darboğaza girdi ve çaresizlik yaşamaya başladı. Tek katlı bir evde yaşam mücadelesi veren ailenin tek ümidi ise hayırsever vatandaşlar. 4 yıl aradan sonra tedavi sonucu çocuk sahibi olduklarını ifade eden Baba Fatih Demirtaş, "Tedavi sırasında üçüzlerimizin olacağını öğrendik. Bu bize büyük bir sürpriz oldu. Sevincimiz imkansızlıklar nedeniyle hüzne dönüştü. Şu an işsizim, günübirlik işler bulabilirsem çalışıyorum. O da çocukların mama ve bez masraflarını bile karşılamıyor. 2 - 3 günde 26 YTL bez ve mama masrafları oluyor" dedi. 

21 yaşındaki anne Saniye Demirtaş da bez ve mama sorunu yaşadıklarını söyledi. Anne Demirtaş, üçüz bebeklerimin olacağını öğrendiğinde şok olduğunu ifade ederek, "Bebeklerime yaşamaz gözü ile bakıldı. 'Hiçbiri yaşamaz, senin de ölüm riskin var' dediler. Buradaki hastaneler kabul etmedi. Sivas'ta üniversite hastanesinde doğum yaptım. Bebekler 'ölü' diyerek alındıktan sonra 22 gün küvezde kaldı. Allah'ın izniyle yaşadılar. Sağlık durumları iyi. Ancak maddi sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 16:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?