8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Vali Erdoğan göleti inceledi

Tokat merkeze bağlı Çamdere Köyü'nde Hayvan İçme Suyu (HİS) sulama projesi kapsamında yapılan gölette incelemede bulundu. 

Topçam Yaylası Mevkii Çamdere Köyü sınırlarında İl Özel İdaresi tarafından yapılan 30 bin metreküp su toplayacak olan HİS göletinin 118 bin YTL'ye mal olduğu kaydedildi. 

Yağmur ve kar sularıyla su toplaması beklenen gölette Vali Erdoğan Gürbüz, İl Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt ile birlikte incelemelerde bulundu. Vali Gürbüz, göletin faaliyete geçmesiyle birlikte bölgede fidan ve meyvecilik yapılabileceğini belirterek, "Burada kış aylarında yağan yağmur sularından tamamıyla dolacak. Arazimizi sulu arazi haline getiriyoruz. Bu demektir ki aş ve iş demektir. Burada fidan ve meyvecilik su ile yapılacak. Boru sistemi dediğimiz 4 kilometrelik boruyu biz vereceğiz. Bu gölet hayvan içme suyu olarak yapıldı. Bu şekilde 10 adet hayvan sulama sistemi yapıyoruz. Yağmur ve kar suları boşa akıp gitmeyecek" dedi. 

Vali Gürbüz, ayrıca Çamdere yolunun asfaltlandığını belirterek, "Role istasyonuna kadar asfalt devam ediyor. Kısa sürede yolu açacağız. Sadece Çamdere değil, role istasyonunda giden yolu da yapmış olacağız" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2006 Salı 23:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?