7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali terör örgütlerini uyardı

Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, terör örgütlerine seslenerek, "Dağda bu iş olmuyor, mutlaka okkanın altına girmek gerekiyor" dedi. Büyük Tokat Oteli’nde Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğine katılan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, önemli mesajlar verdi. Nasuhbeyoğlu, "Tokat Havaalanı bir sene daha açılmazsa, gerçekten önümüzdeki yıl bazı şeyleri kaybedebiliyoruz. Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü de bunun bilincinde. Önümüzdeki bir kaç gün içersinde bir heyet gelecek. 2005 yılında havaalanının açılması şansını kaybetmemek için yapmamız gereken bazı çalışmalar var. O çalışmaları yapmış olcağız" diye konuştu.

Ülkemizde, terörün meydana getirdiği sorunların giderilmesinin huzur ve dinginliği olduğunu belirterek, bunun sonsuza kadar devam etmesi temennisinde bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, "Ben yine buradan sesleniyorum; dağda bu iş olmuyor. Mutlaka okkanın altına girmek gerekiyor. Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne yönelik her türlü olumsuz faaliyetin karşısındaki güvenlik birimlerimiz, halkın yanında olmaya devam edecek. Cumhuriyetimiz, sonsuza kadar var olacak ve şanlı bayrağımız, göklerimizden sonsuza kadar eksik olmayacak. Bu umut ve heyecanla Tokat’ın her alanda daha da yükselmesi için mutlaka atılım yapmamız gerekiyor. O gücüde ben Tokatlı hemşehrilerimde görüyorum" diye konuştu.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı da, Tokat’ta olmazsa olmazlardan olan havaalanı konusunda ısrarlı çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. Sarıtaşlı, "Bu yönde hazırlanan yazımız ve raporumuz, bakanlığa ulaştırılmış bulunmaktadır. Hatta Ticaret Odası olarak yolcunun yüzde 30’unu garanti ediyoruz. Çünkü bir il için havaalanın önemini çok iyi biliyoruz. Diğer bir çalışmamız olan doğalgaz konusundaki girişimlerimiz ve araştırmalarımız neticesinde ulaştığımız son bilgi Sivas-Şarkışla Karagömlek Köyü ile Tokat Merkez Doğancı Bağları arasında yapılacak doğalgaz iletim hattının 2005 yılında ihale edilecek olması ve Tokat’ın doğalgazı 2008 yılında kullanmaya başlayacak olmasıdır. Gönül isterdi ki, Tokatlı da şuanda doğalgaz kullanabiliyor olsaydı" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen iftar yemeğine, başta Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu olmak üzere, Tokat Defterdarı Vali Yardımcısı Sıtkı Topaloğlu, GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altınok, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gürsel Sönmezer, 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Serhat Özmilli, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, TSO Üyeleri ve davetliler katıldı.

tokat
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 12:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?