8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Vali Yılmaz şed kuşandı

VALİ YILMAZ ŞED KUŞANDI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda şed kuşandı.

Tokat'ta Ahilik Haftası Kutlama Komitesi tarafından 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda Türk Esnaf ve Sanatkarlarının Piri Ahi Evran Veli'nin fikir ve düşüncelerini yaymak ve benimsetmek amacıyla düzenlenen programda esnaflıkta 40 yılını dolduran esnaflara plaket verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan TESOB Başkanı Mehmet Bekçi, Ahilik Kültürü ve felsefisinin toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas aldığını belirterek Ahilik Kültürü ile ilgili geniş bilgi verdi. İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Halil İbrahim Yüksel'in konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Yılmaz, Anadolu'da 600 yıl boyunca başarı ile uygulanmış olan ahilik teşkilatının aynı zamanda iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyoekonomik olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından hafta dolayısı ile düzenlenen etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verildi. Esnaflıkta 40 yılını dolduran esnaflara plaket verildiği törende Vali Yılmaz, şed kuşandı. Vali Yılmaz ayrıca ilin ahisi seçilen Necati Kepçe'ye plaket takdim etti. Törene katılanlarla çekilen hatıra fotoğrafının ardından mini bir konser verildi.

VALİ YILMAZ ŞED KUŞANDI
VALİ YILMAZ ŞED KUŞANDI
VALİ YILMAZ ŞED KUŞANDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 10:54:03
Güncelleme :18 Ekim 2010 Pazartesi 17:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?