7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vali Yılmaz'dan kene uyarısı!

VALİ YILMAZ'DAN VATANDAŞA KENE UYARISI

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, havaların ısınmasıyla kenelerin tekrar toprak üstüne çıkarak insanlara ulaşma riskine karşı korunma amacıyla vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi.

İlkbahar mevsiminin gelmesiyle Tokat'ta kene ısırmaları sonucu gündeme gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) ilgili Vali Şerif Yılmaz başkanlığında koordinasyon kurulu toplantısı yapıldı. KKKA Hastalığının Tokat ve çevre illerde birkaç yıldır önemli bir hastalık olarak ortaya çıkmakta olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "Bu toplantı ve çalışmalarımızın amacı kenenin insanımıza vatandaşımıza ulaşmamasıdır. Bu hastalığın bulaşması riskinde bulunan vatandaşlarımızın hastalıkla ilgili bilgilendirilmesidir. Vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri aldırmak için bu toplantıları yapıyoruz. İlimizde ve bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız öncelikle bu gerçeği bilmesi lazım, bu bölgede bu risk bu hastalık var. Havaların ısınmasıyla bu kene tekrar toprak üstüne çıkarak insanlarımıza ulaşma riski var. Bundan korunmayla ilgili vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almasını istiyoruz" dedi. Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak ise sunu eşliğinde 2002 yılından bu güne kadar yapılan ve 2010 yılında yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Valilik sonlunda yapılan toplantıya GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Vali Yardımcısı A.Turgay İmamgiller, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, İl Sağlık Müdürü Hüseyin Uçar ve diğer koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 18:40:03
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 18:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?