8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Vatandaşa "kene çıkarma kıskacı'

TOKAT'TA 'KENE ÇIKARMA KISKACI' DAĞITILDI

Tokat'ta yerel bir gazete tarafından ücretsiz olarak kene çıkarma kıskacı dağıtıldı.

Türkiye'de kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı yapılan çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı tarafından kene spreyi dağıtılırken, bu sene kene kartı dağıtılacağı bildirilmişti.

Tokat'ta yerel bir gazete, girişimleri sonucu kente kene çıkarma kıskacı getirerek, gazeteyle birlikte vatandaşa dağıttı. Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Yeni Tokat Gazetesi sahibi Kemal Özdilek, kene çıkarma kıskacının bugüne kadar bir türlü dağıtımının yapılamaması

ve bahar ayına girilmesi nedeniyle bir firma ile temasa girerek böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Özdilek, gazeteyle birlikte 5 bin adet ücretsiz kene kıskacı dağıtmaya başladıklarını ifade ederek, "Kullanımı kolay olan bu üründen herkesin cebinde bir tane olması gerekir. Keneden bir an önce kurtulmakta fayda var. Bunu yaparken insanlarımız elleri ile değil, bu aparat yardımı ile yapacak. İğne, sigara, kolonya ile değil en kolay çıkarma şekli olan bu alet sayesinde kene zarar görmeden vücuttan

çıkarılabilir. Kullanım talimatı içerisinde var. Keneyi çıkardıktan sonra da sağlık kuruluşuna yine de gitmekte fayda var" diye konuştu.

AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan ile Osman Demir, kene çıkarma kıskaçlarından alarak uygulamanın sağlık açısından uygun olup olmadığını sordu. Özdilek ise, Sağlık Bakanlığı'nın bu uygulamayı hayata geçireceğinden haberdar olduklarını kaydetti.

Kene çıkarma kartı alan vatandaşlardan bazıları, yapılan tüm uyarılara rağmen keneyi elleri ile çekip çıkardıklarını ve kolonya döktüklerini söylediler.

TOKAT'TA 'KENE ÇIKARMA KISKACI' DAĞITILDI
TOKAT'TA 'KENE ÇIKARMA KISKACI' DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 14:19:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 15:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?