7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Vatandaşların aşure keyfi

ERBAA'DA AŞURE GÜNÜ

Erbaa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure günü etkinlikleri Erbaa Kültür Park'ta yapıldı.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen aşure dağıtımına vatandaşlar ilgi gösterdi. Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Muharrem ayının ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir ay olduğunu söyledi.

Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Ceylan, "Bugünde Cenab-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kutsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Hicri Senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü aşure günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, aşure gününün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır" dedi.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise geleneksel hale getirdikleri aşure günü etkinliklerini bu yılda yapabilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Bizler dini ve milli günlerimize gerektiği kadar anlam ve önem vermeye devam ettiğimiz sürece emin olun bu devlette, bu Millette ilelebet var olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından okunan dualarla aşure ikramı yapıldı.

ERBAA'DA AŞURE GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 17:39:02
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 19:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?