7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Velilerin taşımalı eğitim tepkisi

VELİLERİN TAŞIMALI EĞİTİM TEPKİSİ

Tokat'ta şehirlerarası kara yolu üzerinde bulunan bir ilköğretim okulu önünde meydana gelen kazalara tepki gösteren veliler, çocuklarının tekrar taşımalı eğitime alınmasını istediler.

Tokat-Turhal yolu üzerinde bulunan Çetin Birmek İlköğretim Okulu'na giderken 3. sınıf öğrencisi Çağla Polat'ın ağır şekilde yaralandığı trafik kazası sonrasında veliler, eylem girişiminde bulundular. Yaklaşık 3 gün önce meydana gelen kaza sonrasında çocuklarının can güvenliğinden endişe duyan veliler, yol üzerinde toplanarak basın açıklaması yaptılar. Veliler adına açıklamalarda bulunan Erdoğan Arslan, 4 yıl önce taşımalı eğitimle okula gidip-gelen öğrencilerin bugün bu imkandan yaralanamadığını söyledi.

16 öğrencinin okula yürüyerek gidip gelirken trafiğin yoğun olduğu duble yolda ölümle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Arslan, "Yerin yakın olmasından dolayı öğrencilerimizi servise almıyorlar. 4 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Milli Eğitim'in tahsis ettiği arabaya aylık 10 TL para ödüyorduk. Ama başkalarından almadıklarını duyunca buna karşı çıktık. Bizim çocuklarımızı da parasız götürmelerini istedik. Para vermediğimizden dolayı çocukları almıyorlar. İnsan ayrımı yapıyorlar. 20 gün önce İl Milli

Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdim. Burada ayrıca bir trafik yoğunluğu olduğunu dilekçemde bahsettim. Bir girişim olmazken, bir çocuğumuz buradaki kazada ağır yaralandı, makineye bağlı yaşıyor" dedi. Velilerden Nihat Arslan da öğrencilerin 1 kilometrelik yolu yürümek zorunda kaldıklarını, olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

VELİLERİN TAŞIMALI EĞİTİM TEPKİSİ
VELİLERİN TAŞIMALI EĞİTİM TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 17:57:03
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 22:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EL İNSAFF IP: 188.41.26.xxx Tarih : 20.03.2010 00:28:18

Tepki taşımalı eğitime değil TAŞIMAMALI EĞİTİMe. Tokat merkezde yer alan birkaç okuldan bir tanesi Çetin Birmek. Gocaman yolları yapıyoruz alt veya üst geçidi düşünmüyoruz. Okulları kapatıyoruz öğrencilerin mesafenin kısa olmasını bahane göstererek tasarruf ediyoruz. Hadi bakalım bir PROJE ÜRETİP ÖĞRENCİMİZİN CANINI EMNİYETE ALALIMMM derken EMNİYET otosu çarpıyor. Bilmiyorum arkadaşlar sivil araçların yaptığı gibi PAŞAYA KELLE Mİ götürüyorlardı??? Aynı olay geçtiğimiz öğretim yılında Yeşilbağ İ.O. da yaşandı Sıla Beyda kurban gitti ve sonuçta sayın Başbakanın , MEB nın emirleri TBMM de soru önergesi derken üst geçit yapılıverdi. Ama Sıla gitti. Kader işte? Namık Kemal İlköğ. de üst geçit var kullanılmıyor ki burayada yapılsa kullanılmaz dendi. Valla ben görüyorum belki de Türkiyenin en full kullanılan üst geçidi. Yapanlara teşekkürler, zamanında yapmayanlara kınama, yoğun bakımdaki kızımıza acil şifalar, Sıla Beyda KOÇ a rahmetler, görevini yapmayanlara EL İNSAFFF Çetin Birmek Ailesine geçmiş olsun dilek ve dualarımızı sunuyorum Allah bir daha göstermesin AMİN