7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Yazma motifleri kıyafetlerde

YAZMA MOTİFLERİ KIYAFETLERDE

Tokat'ta yazma baskı motiflerinden oluşan giysilerin sunulduğu defile ilgi gördü.

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda AB eğitim ve gençlik programı tarafından finanse edilen “Gelenekten Geleceğe Yazma” isimli proje kapsamında el baskı tekniği ile hazırlanan giysiler sergilendi.

Tokat Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan “Yazma Kültürünü Geliştirme” grubu tarafından yürütülen proje kapsamında düzenlenen defile öncesinde ise GOÜ Yrd. Doç. Dr. Köksal Pabuçcu, sinevziyon eşliğinde sunum yaptı. Yazmacılığın geçmişten günümüze geldiği noktayı değerlendiren Pabuçcu, temennilerinin Tokat'ın bu sanatı ve ustalarının korunarak dünyaya tanıtılması olduğunu kaydetti.

Sunumun ardından yapılan defilede kız ve erkek öğrenciler el baskısı yazma desenlerinin yer aldığı kıyafetleri sergiledi. Geleneksel el sanatlarından olan yazma baskının gençler tarafından tanınması, yazma motiflerinin gençler arasında modern çizgilere taşınması ve geleneksel el sanatı olan bu mesleğin devamı ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje kapsamında yapılan defilede bir birinden şık kıyafetler üzerinde el baskısı motifleri kıyafetlere ayrı bir renk ve hava kattığı görüldü.

YAZMA MOTİFLERİ KIYAFETLERDE
YAZMA MOTİFLERİ KIYAFETLERDE
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2010 Pazartesi 16:31:01
Güncelleme :27 Aralık 2010 Pazartesi 16:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?