8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Yeni hastane 2008'de

Tokat'ta 2006 yatırım programına alınan 400 yataklı Devlet Hastanesi'nin mimari projesinin bitirildiği ve kısa sürede ihaleye çıkarılacağı belirtildi. 

Tokat'ta, eski Köy Hizmetleri ve Karayolları 72. Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu yaklaşık 100 bin metrekare alan üzerinde 7 katlı hastanenin yapılması konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, jeolojik nedenlerle geç kalan hastane projesinin yeniden çizilerek tamamlandığını ve ihaleye çıkartılacağını söyledi. 

Boyraz, hastane projesinde son aşamaya gelindiğini ifade ederek, "Aslında oraya hastane temelini atmış durumda olacaktık ve hastanemiz hızla bina yapılıyor durumda olacaktı. Fakat jeolojik etüt projelerinin uygun olmadığından dolayı Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı tip projelerin hiçbirisi Tokat deprem kuşağında bulunduğu için uymadı. Yeniden proje etüt çalışmaları tekrar yapıldı. Bütün bu çalışmalar son aşamaya geldi ve bitti. Yarın itibariyle Tokat İl Özel İdaresi'nde ihaleye çıkılmak üzere bütün evraklar hazır olacak. Bu aşamadan sonra ihaleye girmiş olacağız. Tokat modern bir hastaneye 2008 yılında kavuşacak" dedi. 

Boyraz, İl Özel İdaresi'nin emrine hastane yapımıyla ilgili şu anda 9 milyon YTL kullanıma hazır para olduğunu, 2007 yılında ise hastanenin yapımının tamamının bütçesi ayrıldığını sözlerine ekledi. Ayrıca, Tokat'ta Sağlık alanında devam eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Boyraz, merkezdeki Cevdet Aykan Devlet Hastanesi ek bina inşaatı devam ettiğini belirterek, "Orda müteahhitten kaynaklanan pürüzler çıktı. 

5 Kasım 2006 tarihinde teslim etmesi gerekiyor. 5 Kasım'a kadar bitireceklerini ifade ettiler ama bitmediği takdirde cezai müeyyide uygulama durumuna gelecek. SSK'dan devralınan Tokat Devlet Hastanesi ek bina inşaatının 24 Ağustos 2006 tarihinde ihalesi yapılmıştır. Ek binamız için sözleşme imzalanmış. Yer teslimi yapılma aşamasındadır. Zile Rehabilitasyon Ünitesi tamamlanmış ve açılışı yapılmıştır. Niksar Devlet Hastanesi'ne Diyaliz Merkezi yapılmış, aynı hastanenin poliklinik bölümlerine ek binalar yapılmış ve hizmete sunulmuştur. Niksar İlçesi'nde bir adet sağlık ocağı yapımı devam etmektedir. Kazova Devlet Hastanesi 75 yataklı ek bina inşaatı devam etmektedir. Çalışmaların yıl sonu itibariyle bitirilmesi planlanmıştır. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Tokat modern bir diş hastanesine kavuşmuştur. Teknolojinin sağladığı en son imkanlarla Tokat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hizmet vermektedir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 17:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?