2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Yeni Hayat Evleri'nin temeli atıldı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde İkinci Etap Tepeşehir Yeni Hayat Evleri'nin temel atma töreni yapıldı.

Törene MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, eski Devlet Bakanlarından Ali Şevki Erek, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Garnizon Komutanı Erkan Başıbüyük, Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru yaptığı konuşmada, "Sürekli büyüyen ve göç alan Erbaa'nın konut ihtiyacının belediye öncülüğünde kurulan kooperatifler aracılığıyla tamamlanması bir belediyecilik başarısıdır." dedi.

Eski Devlet Bakanlarından Ali Şevki Erek ise "Daha önceki yıllarda Erbaa'da yüzde 10 olan konut ihtiyacı ilçenin son 20 yılda hızla büyüyüp gelişmesi sonucu fazlası ile artmıştır. Bu ihtiyacı gören Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan kooperatif modeli ile soruna çözüm üretme gayretini takdirle karşılıyor, bu gayretin herkese örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir de şöyle konuştu: "1. Etap Tepeşehir Toplu Konutları yapılırken Erbaa'da görevli değildim. Şimdi 2. Etap Tepeşehir Yeni Hayat Evleri'nin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Umuyorum ki 1. Etap Tepeşehir'den de daha güzel konutlar üretilecek ve çok kısa sürede hak sahiplerine teslim edilecektir. Buradan daire alan hemşehrilerime şimdiden evlerinde huzur ve sağlık dolu bir hayat yaşamalarını Cenab-ı Allah'tan diliyorum."

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ise "Bu gün şahsım ve kurumum adına çok mutlu olduğum bir gün. Başlangıçta 2000 konut olarak düşündüğümüz projemizde adım adım hedefimize ilerliyoruz. 1. etapta 408 konutu hak sahiplerine teslim ederken, bugün 168 konutluk projenin temelini atıyoruz. Yeni Hayat Evleri'ne üye olan hemşehrilerimize konutlarını bir yıl gibi kısa sürede teslim edeceğiz. Konutlarımız her türlü teknik donanıma sahip olup, yeni çıkan deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa ediyoruz. Her türlü hizmetimizde ve bugün de bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilirken Erbaa İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan dua yaparak temel atma eylemi gerçekleşti.

CHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2013 Salı 12:03:51
Güncelleme :11 Haziran 2013 Salı 12:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?