8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Yeşilırmak Parkı'nın temeli atıldı

Tokat'ın, tüm yeşil alanların tamamından daha büyük olacağı bildirilen "Yeşilırmak Parkı'nın" temeli törenle atıldı. 

Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen Yeşilırmak Parkı'nın temeli atma töreni Atatürk Köprüsü yanında yapıldı. Törene Vali Erdoğan Gürbüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde Turhal Belediyesi Mehter Takımı tarafından yapılan gösteri ilgi gördü. Törende konuşma yapan Vali Erdoğan Gürbüz, Tokat'ta güzel şeylerin olduğunu belirterek, "Mütevazı Belediye Başkanım pek açılış yapmıyor. Ama görüyoruz ki çok kısa bir süre içerisinde Yeşilırmak üzerinde 3 köprü yapıldı. İşte birisi de Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Köprüsü sessiz sedasız açıldı ve ilave olarak Toki ve Tedaş Köprüsü de açılacak" dedi. 

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Yeşilırmak Parkı diye isimlendirdikleri proje ile yapılan bu parkın Tokat'ın tarihinde yapılan bütün yeşil alanların tamamından daha büyük bir park olduğunu kaydetti. Başkan Çiçek, tek proje ile gerçekleştireceklerini ve Ağustos ayının sonunda açmayı planladıklarını ifade ederek, "Projeyi AB destekliyor. Biz mümkün olduğu ölçüde yerel imkanlara dokunmadan, elimizi halkımızın cebine sokmadan bu işi bitirmenin çabası içerisindeyiz. Paramız da şu anda Ziraat Bankası'nda bekliyor. Sözleşmeyi imzaladık. Yerimiz, müteahhidimiz ve paramız hazır. Sadece zaman sorumuz var" diye konuştu. 

Başkan Çiçek, ayrıca nisan ayında ihaleye çıkacak olan ve yaklaşık olarak 20 milyon YTL tutarında "Atık Su Kanalizasyon Arıtma Tesisi" projesinin de AB desteğinde yapılacağını ifade ederek, "Eğer ne yapmak istediğinizi çok iyi bilirseniz ilişkiler konusunda AB'nin bizler açısından olumsuz yönleri olmakla beraber olumlu yönleri de vardır" şeklinde konuştu. 

5.5 kilometre uzunluğunda olacak şekilde planlanan Yeşilırmak Parkı'nın 300 bin metrekare yeşil alanı bulunacak. Parkın diğer özellikleri ise şu şekilde: "1.5 yüksekliğinde Yeşilırmak ihata duvarı, yine 5 bin 500 uzunluğunda yürüyüş yolları, 13 adet otopark, 35 adet çocuk oyun grubu, 310 adet piknik masası, 58 bin metrekare karo, 65 bin 472 metre bordür ve 6 bin 600 metrekare fuar alanını kapsayacak." 

Yapılan konuşmaların ardından dualarla kurban kesilirken, Vali Gürbüz, Başkan Çiçek ile birlikte butona basarak Yeşilırmak Parkı'nın temelini attı.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 19:05:26
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 19:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?