8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Yeşilırmak Parkı'nın temeli atılıyor

Tokat Belediyesi tarafından "Yeşilırmak Sol Akış Yönü Rehabilitasyonu ve Eski Çöp Alanı Islah Projesi" kapsamında Yeşilırmak Parkı'nın temel atma töreni yapılacak. 

Tokat kent merkezinden geçen ve şehri ikiye bölen Yeşilırmak'ta kirliliği önlemek amacıyla proje üreten Tokat Belediyesi, Yeşilırmak çevresinin düzenlenmesine yönelik olarak AB destekli 1.7 milyon YTL tutarındaki projeyi yapacağı temel atma töreni hayata geçirecek.

Yeşilırmak çevresinin düzenlenmesine yönelik projenin içersinde ayrıca Yeşilırmak'ın yanında bulunan çöplüğün kaldırılması da yer alıyor. Bu projeyle birlikte Yeşilırmak'ın 5.5 kilometrelik kısmında spor alanları, çocuk parkları, oto parklar, oturma alanları şeklinde yeşillendirilmesi planlanıyor. Projenin temeli 14 Aralık 2006 perşembe günü saat 14.00'te Atatürk Köprüsü yanında yapılacak törenle atılacak. 

Öte yandan, Tokat Belediyesi tarafından Yeşilırmak'ı kurtarmak için ortaya konulan 3 projeden biri olan "Yeşilırmak Sol Akış Yönü Rehabilitasyonu ve Eski Çöp Alanı Islah Projesi" yanında önümüzdeki yıl içerisinde Turhal, Zile ve Pazar ilçe belediye başkanlarıyla birlikte yürütülen "Katı Atık Projesi" ile "Atık Su Arıtma Tesisi" projelerinin de hayata geçmesi bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 16:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?