9
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

İşte çocuklarımıza verdiğimiz değer!

Türkiye'de insan hayatına verilen değer bir kez daha ortaya çıktı. Tokat'ın ilçesi Turhal'da Atatürk İlköğretim Okulu için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müfettişlerinin 2000 yılında hazırladığı raporda, okul binası için 'çürük' tespiti yapılmasına ve okulda eğitime ara verilmesinin istenmesine rağmen, 359 öğrencili okulda eğitim devam ediyor.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı müfettişlerinin raporunda, okula çürük raporu verilmesinin nedeni, kat ilavesi ve kullanılan betonun kalitesizliği olarak belirlendi.

İki kat üzerinden projelendirilen ve daha sonra iki kat eklenen Atatürk İlköğretim Okulu’nda 359 öğrenci öğrenim görüyor ve okulun 19 öğretmeni bulunuyor. İnşaat Mühendisi Burhan Bay ve Jeofizik mühendisi İzzet Yılmaz’ın 19 Haziran 2000 tarihinde hazırladığı raporda ise okulla ilgili şu tespitler yer alıyor:

HERHANGİ BİR DEPREMDE YIKILABİLİR

"Şenyurt Atatürk İlköğretim Okulu’nun 1986 yılında devlet-vatandaş işbirliğiyle yapıldığı ve bodrum +2 katlı olan projenin, bodrumsuz zemin +3 katlı olarak uygulandığı görülmüştür. Şenyurt Atatürk İlköğretim okulundaki çatlamaların bina temelinde proje tadilatı yapılmadan kat ilavesi yapılması nedeniyle zemindeki farklı oturmalardan ve beton kalitesinin iyi olmamasından kaynaklandığı, binanın normal şartlarda tehlikeli olmadığı, ancak merkezi Tokat ili sınırları içerisinde bir deprem olması halinde ağır hasar görme veya yıkılma ihtimalinin bulunduğu kanaatine varılmıştır."

CHP KONUYU MECLİS'E TAŞIDI

CHP, 359 İlköğretim öğrencisi çocuğun her an yıkılabilecek bir binada eğitim görmesini Meclis'e taşıdı.

CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin, yerel platformda yaptığı girişimlerden bir sonuç alamayınca konuyu verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Konuyla ilgili bilgi veren Şahin, Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim gören öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu okulda 359 öğrenci ve 19 öğretmen bulunuyor. Olası bir depremde bu okulda bir facia yaşanırsa bunun hesabını kim verecek? AKP hükümeti bazı çevrelere gereksiz ihaleler ile para kazandıracağına bu okulun güçlendirmesini yapsın ya da okulu yıksın ve yeni bir okul yapılsın. Milli Eğitim Bakanını göreve çağırıyorum. 6 yıl önce okula çürük raporu verildi ama hala öğrenciler bu okulda eğitim görüyorlar. Hiç zaman kaybetmeden gereken yapılmalı ve bu çocuklarımızın hayatı garanti altına alınmalıdır."

Yakup Orakçı / Kenthaber - Tokat
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 14:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?