9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Beypolat Köşkü'nde hoş bir sohbet


Kenthaber, Tokat sayfasında, her hafta, kente önemli hizmetlerde bulunan isimlerden birini okuyucularıyla buluşturacak. Bu haftanın konuğu cafe ve restaurand anlayışına yeni bir çizgi getiren Beypolat Köşkü işletmecisi Hakan Sessiz. 

*Bu işyerini açmak aklınıza nerden geldi

Bir çok şehir gezdim, oralarda gördüm ki insanlar kendi kültürlerini tanıtmak için yaşatmak için bu yolu seçmiş. Tarihi eserleri restore edip cafe ve restoranlara çevirmişler. Bu yolla tarihi ve kültürü tanıtmak bizin açımızdan hem daha kolay ve masrafsız gelen misafirler için daha zevkli oluyor.

*Beybolat Köşkü'nün özellikleri nedir?

Beybolat Köşkü gerçekten tarihte önemli bir yere sahip zaten mekan Anıtlar ve Abideler kurulu denetiminde, bizde bu kurul gözetimi altında yaptık restorasyonumuzu. Şark usulünde morden tarzda dekore ettik.

*Dekorasyon hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

Öncelikle en hassas olduğumuz konu konağın aslına uygun dekorasyonuydu, bunun için gezdiğinizde hemen dikkatinizi çekecektir, iç dekorasyonda tamamen bir konak yaşantısına uygun oturma yerlerimiz mevcut. O otantik ortamı yakalamak için duvarlarımıza kilim astık gene duvarlara monte ettiğimiz gaz lambaları ortama tam anlamıyla bir konak havası veriyor. Hemen girişte bulunan cansız manken üzerine giydirdiğimiz yöresel kıyafetle il tanıtımında katkı sağlamaya çalışıyoruz. 

*Konağı ilk açtığınızda tepkiler ne oldu ?

Aslında tepkiler çok iyiydi. Çünkü Tokat’ın böyle tarihi bir ortama ihtiyacı vardı. Burada gerek hemşerilerimiz gerekse il dışından gelen misafirlerimiz hem yemeklerini yiyorlar ayrıca bir tarihi ve konak kültürünü yaşıyorlar. İnsanları buraya çeken en büyük özelliklerden biri bu çünkü toplum artık devamlı bir koşuşturma ve yoğun stres halinde her kez çok gürültülü müzik artık insanları sıkmış durumda doğallık çok önemli. 

*Konakta müzik var mı ?

Tabi ki ama bir önceki soruda dediğim gibi doğallık bunun için aynen eski zaman konak yaşamının vazgeçilmezi orijinal sesli yani herhangi bir cihaz kullanmadan doğal sesleriyle canlı ud, kanun ve saz çalacaz bu ilimizde bir ilk olacak.

*Mekana ilk girince dikkatimizi çeken aydınlatma oldu ahşap avize tipi bu sistem fikri nerden geldi?

Genelde mekana ilk gelenlerin sorduğu bir soru konakta doğallığı ve gerçeğe dönük bir görüntüyü verdiği için bu aydınlatmayı yaptık.

*Müşteriniz ağırlıklı olarak hangi kesimlerden oluşuyor? 

Bizim o şekilde bir standardımız yok kapımız herkese açık zaten her kesimden insan ada hitap eden bir yapımız var. Bildiğiniz gibi artık ev hanımları günlerini dışarıdı yapıyor genel dede bizi tercih ediyorlar çünkü mekan oda, oda olduğu için bir kısmı onlara tahsis ediyoruz bazen hanımlar pastalarını bile kendileri getiriyor biz sadece içecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 

*Menü de ne var?

Çok zengin bir ürün yelpazemiz var ama tabi ki en önemlisi ilimizin kendine özgü üç yemeği yapılıyor. Tabi sadece Tokat yemekleri değil menü de olan mesela ilimizde çok büyük bir eksik olan sabah kahvaltısını da en iyi şekilde müşterilerimize sunuluyor, bunun yanında pizzadan tutunda şalgama kadar her şey mevcut.

*Her işletmenin iddialı olduğu bir şeyi vardır. Beybolat için nedir?

Biz aslında tüm hizmetlerimizde iddialıyız ancak kışın konak salebinin üstüne salep olcana yada 4 mevsim konakta nargile keyfine rakip olacağını sanmıyorum.
Yakup Orakçı - Kenthaber / Tokat
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 20:45:32
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 18:14:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?