8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

OSB yatırımcıya kucak açtı

Tokat Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü yapılan değişikliklerle yatırımcıya kucak açtı. 

Tokat Organize Sanayi (OSB) Bölge Müdürü Şenel İhya Tutmaz, OSB Müdürlüğü'nde sanayiciye hitap etmesi amacıyla bir takım yenilikler yapılırken, bu çerçevede yatırımcıya kolaylık sağlamak amacıyla web sitesi açıldığını söyledi. Tutmaz, OSB Müdürlüğü binasında bazı tadilatlar yapıldığını ifade ederek, "Yapılan çalışmalarla müdürlüğümüzde bulunan bütün odalarımız yeniledik. Sunumlarımızı artık projeksiyon cihazına bağlı olarak yapıyor, gerekli bilgileri yatırımcımıza rahat bir şekilde veriyoruz. Bunun haricinde OSB girişi ile ilgili bir takım çalışmalarımız devam ediyor. 7 bin 500 metrekarelik bir alanda yeşillendirme çalışması yapacağız. Ayrıca, OSB'de güvenlik duvarı olmadığı için ödenek talep ettik. Bu anlamda da ilk defa Bakanlıktan güvenlik duvarı ödeneği aldık. Hiç bir OSB'de bu çalışma yok. Yaklaşık olarak 1 milyon YTL'lik ödenekle çalışmalar başlayacak" dedi. 

Tutmaz, yapılan çalışmalar kapsamında açılan web sitesi www.tokatosb.org.tr adresine giren yatırımcının boş parselleri ve OSB'nin genel durumunu göre bileceğini belirterek, "Tokat OSB'de nerelerin boş olduğu önceden gizli tutuluyormuş. Bizim gizlimiz, saklımız yok. Rahatça yatırımcı web sitesine girerek nerelerin boş olduğunu görebilir. Müracaat için gerekli evrakları, yapı kullanma ruhsatı almak için gerekenlerin ayrıntısı, personelimiz, ulaşım ve benzeri bilgileri bulabiliyorlar. Sitemizde ayrıca Tokat'ta yatırım yapmanın avantajları gözler önüne konuldu. Türkiye'de 250'ye yakın OSB var. Bunların içerisinde 30 tanesinin web sitesi var. Bunlardan bir tanesi de biziz" diye konuştu. 

Tokat sanayisinin canlanması, ileri ki yıllarda ön plana çıkacak mermer rezervinin işlenebilir hale gelmesi için kuyular bölgesindeki arazinin aktif olarak imara açılması çalışma başlattıkların kaydeden Tutmaz, konuşmasın şöyle devam etti: "Bu konudaki engelleri aştık. Yazışmalarımız bu anlamda devam ediyor. Turhal yolunun alt kısmında bulunan bir kısmı taşlı çiftliğe, bir kısmı hazineye ait 65 hektar alanı mermer ve parke imalatına açacağız. Bununla ilgili ön çalışmalarımızı yaptık. İstimlak çalışmalarına başlayacağız."
iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 01:46:54
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 16:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yaşar GÖZE IP: 85.103.77.xxx Tarih : 3.10.2006 20:57:14
Yaptığınız başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik eder başarılarınızın devamını dileri sevgi ve saygılarımla