8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Sorunlar masaya yatırıldı

Tokat'ta, sanayiciler, sivil toplum örgütü başkanları ve oda başkanlarının katıldığı kentin acil çözümlenmesi gereken problemlerin görüşüldüğü toplantıya beklenen katılım olmadı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) yapılan toplantıda, Tokat'ın başlıca sorunlarının tespiti, tespit edilen sorunların ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştırılması için fikir alışverişinde bulunuldu. Tokat'ın başlıca sorunları olarak, 'Hava alanının açılması, Tokat'ı Karadeniz'e bağlayan Niksar-Ünye yolunun yapılması, sebze ve meyvenin ihracatı için paketleme ünitesi kurulması, kentte yaşanan park sorunu' masaya yatırıldı.

Toplantının başkanlığını yapan TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, iş adamları, oda başkanları ve sivil toplum örgütü başkanları olarak 70 kişinin toplantıya davet edildiğini fakat katılımın istenilen düzeyde olmadığını söyledi. Sarıtaşlı, "İlk toplantımız ama katılım istediğimiz gibi olmadı. Önümüzdeki günlerde yapacağımız toplantıların devamında katılımın artacağına inanıyoruz. Oda başkanları, sivil toplum örgütleri olarak hepimizin birer sorumluluğu var. Bu yapılan toplantılarla, ortaya çıkan sorunları ilgili yerlere ileteceğimizi düşünüyoruz. Bu sorunlarımızdan, OSB'ye yatırım gelebilmesi için hava alanı mutlaka açılmalı" dedi.
Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi de, köylülerin yaşadığı sorunlarını dile getirdi. Bekçi, "Süt ve süt ürünlerinin Tarım İl Müdürlüğü denetmenlerince, çiftçimiz çökeleğini, sütünü, peynirini minibüsten inmeden ceza uygulamasını son derece yanlış olduğunu düşünüyorum. Bizler çiftçimizin süt ve süt ürünleriyle ilgili tesislerin alt yapısı hazırlanmadan bu uygulamaların zarar vereceğini düşünüyoruz. Ayrıca, ilimizde tarım ürünlerinin ihracatına yönelik soğuk hava deposu ve paketleme tesisiyle birlikte hava alanının bir an önce açılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

AB'ye hazırlık içinde olan bir ülkenin devletinin sadece ve sadece kontrol mekanizmasını çalıştırmasının beklenmesi gerektiğini ifade eden TTSO Meclis Başkanı ve sanayici Ataullah Arvas ise şöyle konuştu:
"Devlet buna başladı. Ama biz devleti kontrole başlamadık. Halksız devlet olmaz. Bizim kendi seçtiklerimizi kontrol altına almadığımıza direk olarak bir şey istemekten çekindiğimizi gözlemliyorum. Halk olarak milletvekillerine görevlerini yaptırmayı öğrenmeliyiz."

.
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 14:57:22
Güncelleme :3 Mart 2006 Cuma 23:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?