8
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ticaret başkalaştı esnaf zemin kaybetti

ahmet hamdi aydoğanTokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmat Hamdi Aydoğan, esnaf ve sanatkarın giderek zemin kaybettiğini söyledi. 

Aydoğan, Kenthaber'e verdiği demeçte şunları söyledi: "Ticaretin başkalaşmasıyla birlikte gelişen, ele alınması gereken bir süreç. Esnaf ve sanatkarın müşteri kaybettiği, adeta güneş altındaki karın erimesi gibi müşteri kaybettiği aşikar. Yaz aylarında alış verişte bir canlanma var. Bu her yaz oluşan nispi bir canlanma . Bu canlanma niye olur? 

Esnaf ve sanatkarın müşteri pörföyü daha ziyade köylü. Devletten maaş alan ve herhangi bir bankadan kredi kartı olan müşteri büyük oranda artık marketlerin müşterisi haline geldi. Köylümüz ise yaz aylarında sebze, meyve ve hayvancılıktan olan girdilerini artırdığı için ihtiyaçlarını esnaf ve sanatkarımızdan karşılamakta. Bu da nispi canlanmaya sebep olmakta . Yeterli mi? Asla değil." 

Esnafın kış aylarının yarasını dahi saramadığını vurgulayan Aydoğan, "Esnaf ve sanatkarımız ticaretin şekil değiştirmesiyle ticaret etme yöntemlerini geliştirmek zorunda. Esnaf ve sanatkar bir araya gelmeyi becerebildiği ölçüde ticari sistem içerisinde var olacaktır” dedi.
Yakup Orakçı - Kenthaber / Tokat
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:07:09
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?