9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

TTSO süreyi uzattı

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat'a bir iş merkezi yapılması için verilen sürede yeterli başvuru olmadığı için bu süreyi uzattıklarını söyledi. 

Tokat'ta, TSO tarafından yapılan girişimle, İstanbul'daki Galeria, Kapitol, Ak Merkez gibi içerisinde iş yerleri, altında otoparkı, üstünde kafeteryalar olan modern bir iş merkezi yapılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. TTSO tarafından verilen 10 günlük sürenin ardından proje için 10 işadamı başvuruda bulunurken, sayının yetersiz bulunması nedeniyle süre 1 ay ileriye uzatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, projenin hayata geçebilmesi için iş adamı ve esnaflardan ilgi beklediklerini söyledi.

Sarıtaşlı, "Tokat'ta bir iş merkezi yapılması konusunda öncülük yapmayı Tokat Ticaret ve Sanayi Odası olarak belirlemiş ve kamuoyuna duyurmuştuk. Bir süre önce bunla ilgili bilgi vermiş ve hemşehrilerimizi bu yatırıma davet etmiştik. 22 Eylül'e kadar olan sürede 10 vatandaşımızın müracaatı oldu. Ancak bu sayıyla bu işi yapmamızın mümkün olmadığı gerçektir. 26 Eylül'de Belediye Hali'nin satışı yapılacaktı. Ancak yapılmadığı için biz de projeyle ilgili hemşehrilerimize bilgi vermek amacıyla 1 ay süre daha bunla ilgili bir uzatma yaptık. Bu iş merkezi projesi hayata geçerse Tokat'ın geleceğine bir vizyon kazandıracak. Tokat'a hem iş hem de sosyal anlamda büyük bir kazanç sağlayacaktır" dedi. 

Başkan Sarıtaşlı, işadamlarına, birikimi olanlara çağrıda bulunduklarını ifade ederek, "1 ay içerisinde istenilen katılım olmaz ise ne şirket kurulur ne de böyle bir yatırım olur. Herkes projenin mükemmel olduğunu söylüyor. Ama müracaatlara baktığımızda istenilen sayı yok. Projeyle ilgili olarak 200 kişini katılımını ilk etapta düşündük. Bunun için 5 bin YTL ile taban fiyat verdik. Bu rakam daha fazla da olabilir. Bir kişi birden fazla hisse alabilir. İş adamlarımız derse ki sayı az olsun, verilen fiyatları artıralım, o da mümkün. Tüm bunları yapılacak başvuruya göre tekrar değerlendireceğiz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 22:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?