9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

TTSO üyelerine kredi

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Halkbank arasında, oda üyelerinin uygun şartlarda kredi kullanmasına imkan sağlayan protokol imzalandı.

TTSO Meclis Salonu'ndaki imza törenine, TTSO Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Halkbank Samsun Bölge Koordinatörü Metin Köstek, Halkbank Krediler Bölüm Müdürü Salih Kayan, Halkbank Pazarlama Yönetmeni Engin Türker, Halkbank Tokat Şube Müdürü Raşit Seçuk ve Halkbank Tokat Şube Yönetmeni Yusuf Kepçe katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan TTSO Başkanı Sarıtaşlı, üyelerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak kredi anlaşması imzaladıklarını söyledi. Sarıtaşlı, "Ümit ediyorum bu protokol üyelerimize çok büyük bir katkı sağlayacak. Halkbank her zaman üyelerimize finansman anlamında katkı sağlamıştır. Bugünkü protokol ile bu seviye daha da yükselecek" dedi.

Halkbank Bölge Koordinatörü Metin Köstek ise, KOBİ bankası olmanın bilinç ve sorumluluğu içinde hareket ettiklerini kaydetti. Köstek, protokol çerçevesinde 2 dilim bulunduğunu hatırlatarak, "Biri TTSO'nun tüm üyelerine yönelik 100 bin YTL 3 yıl vadeli aylık eşit taksit ödemeli kredidir. Bu kredide bizim cari faiz oranımız aylık yüzde 1.40 ile 1.45 arası değişmekteyken, protokol kapsamında tüm TTSO üyelerine 1.30 faiz oranıyla bu krediyi kullandıracağız. Yine bu protokolde 100 bin YTL gayri nakdi, yani teminat mektubu kredisi de kapsam içine alınmıştır. Orada da bizim cari komisyon oranımız yüzde 4 iken, oda üyelerine yıllık yüzde 1.5 komisyon uygulayacağız. İkinci dilimde ise finansal destek kredisi bulunmaktadır. Finansal destek kredilerimiz; KOBİ tanımına giren işletmeler için maksimum 1.5 milyon YTL veya Euro/Dolar döviz karşılığı, KOBİ tanımı dışındaki büyük firmalar için ise, 3 milyon YTL'ye kadar limitli kredilerdir. İşletme kredileri 4, yatırım kredileri ise 1 yılı ödemesiz 5 yıl vadeli. Faiz oranımız ise, cari faiz oranımız libor+3 iken, protokol kapsamında libor+2.5'e çekilmiş durumda. YTL kullanımında ise faiz oranımız libor+3.50 iken 3'e çekilmiş durumda. Yıllık bazda böyle bir indirim var. Kısaca TTSO üyeleri için uygun faiz ve vadelendirme sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Bölge Koordinatörü Metin Köstek, protokol kapsamında kullandırılacak kredilerin TTSO üyelerine hayırlı olmasını diledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 10:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?