9
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Turhal mermeri dünya pazarında

Karadeniz Bölgesi'nde sadece Turhal'da çıkarılarak buradaki fabrikalarda işlenen traverten mermer, başta Amerika olmak üzere Almanya ve İtalya'ya ihraç edildiği bildirildi.

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Turhal'da çıkarılan traverten mermerin pazar payını genişleteceklerini söyledi. Turhal mermerinin, ilçenin en önemli gelir kaynağı haline geldiğini belirten Başkan Ali Gözen, mermer yataklarının bol oluşunun iş adamlarını bu iş kolunda yatırım yapmaya yönelttiğini kaydetti. Başkan Gözen, "Turhal bundan sonra mermerde Türkiye genelinde söz sahibi olacaktır. Çünkü, Turhal mermeri rezervleri uzun yıllar ülkemize ve yurtdışına cevap verecek konumda. Bu mermeri dünyaya satacağız" dedi.

Turhal'daki mermer yataklarının çok oluşunu değerlendirerek, mermer sanayiini faaliyete geçiren işadamı Osman Atılgan'ı fabrikasında ziyaret Başkan Ali Gözen, "Sanayicilerimizi kutluyorum ve her zaman yanlarında olduğumu söylüyorum. İlçemizin kalkınmasında en önemli etken sanayiinin gelişmesidir. Sanayileşme olmazsa ekonomik olarak güçlenmemiz mümkün olmayacaktır. Bu ve bunun gibi sanayi kuruluşlarının çoğalması ilçemizdeki işsizliğin de önüne geçilmesi manasında atılan bir adımdır" diye konuştu.

Turhal Organize Sanayi Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte ilçe dışındaki işadamlarının bölgeye yatırım yapmaya davet ettiklerini hatırlatan Gözen, "Bu davetimizi yineliyoruz. Teşvik kapsamındaki ilçemize gelsinler, onlara her türlü desteği Turhal Belediyesi olarak vermeye hazırız. 110 binlere ulaşan nüfusuyla ulaşım, elektrik ve altyapı problemi olmayan, Organize Sanayi Bölgesi ile de tüm yatırımcıları bekliyor.

Bu arada, ilçemize sadece 25 kilometre uzaklıkta olan Tokat Havaalanı'nın da çok yakında faaliyete geçeceği müjdesini de vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Mart 2006 Cumartesi 14:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?