8
Mayıs
2024
Çarşamba
EMLAK-KONUT

'TOKİ fiyatları çok yüksek tuttu'

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, TOKİ tarafından yapılan 3. etap konutlar için vatandaşların konut başına yaklaşık 20 bin YTL fazla ödeyeceği şeklindeki söylemlere karşı, "TOKİ bunların fiyatlarını çok yüksek tuttu. Fiyatlandırmayı biz yapmıyoruz, TOKİ yapıyor" şeklinde cevap verdi. 

Tokat'ta, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 1 ve 2. etaptan sonra yapımı devam eden 3. etap konut inşaatları için vatandaşın "3.3 milyon YTL fazla para ödeyeceği" şeklinde basında yer alan haberlerle ilgili Başkan Çiçek, yöneltilen sorulara cevap verdi. 105 metrekarelik 160 konut için toplam ödenecek miktarın fazla olduğunu kabul eden Başkan Çiçek, fiyatlandırmanın TOKİ tarafından bölgedeki mevcut talebe göre yapıldığını söyledi. 

Fiyatlandırmayı TOKİ'nin yaptığını kaydeden Başkan Çiçek, "1. ve 2. etapta bizim 3 tip konutumuz vardı. Bunların fiyatı ortalama 55 bin YTL'ye gitti. 127 metrekarelik konutların ortalama fiyatı 52 bin YTL'ye, 85 metrekarelik konutlar da 30 bin YTL ye satıldı. 3. etapta 160 tane 105 metrekarelik konut yapıldı. TOKİ bunların fiyatlarını çok yüksek tuttu. Sanırım ortalaması 70 bin YTL'nin üzerinde. TOKİ fiyatlandırma yaparken bölgedeki mevcut talebi dikkate alıyor. Şu anda Ankara Eryaman'da yapılan konutları 150-200 bin YTL'ye satıyor TOKİ. Biz bu fiyatların çok yüksek olduğunu TOKİ'ye bildirdik. Çünkü daha önceden 127 ve 132 metrekarelik konutlar 50-55 bin YTL'den satılırken, 105 metrekarelik konutların 70 bin YTL'den satılması gerçekten çok mantıklı değil. Nasıl bir sonuç çıkacak bilemiyoruz. TOKİ'ye bu fiyatın düşürülmesi konusunda teklifimiz olacak" dedi. 

Başkan Çiçek, 320 alt gelir gurubuna yönelik yapılan konuta 841 kişinin müracaatı olduğunu belirterek, "Talep yüksek olduğu için de TOKİ fiyatlandırmada rahat davranmıyor. Bu talebin yüksek olması Tokat'ta konut açığının çok olduğunu gösteriyor. Bu yoğun talepler neticesinde 4. etap inşallah devreye girecek" diye konuştu. 

TOKİ tarafından yapımı tamamlanan konutların teslimi konusunda ise Başkan Çiçek, şunları söyledi: "Aralık ayına kadar ek süre aldılar. Sanıyorum Aralık ayına kadar konutlar teslim edilebilir. Ama ben vatandaşlarımızın bahar aylarında taşınmasının daha mantıklı olacağı inancındayım. Çünkü birçok kişinin taşınmayacağı için kalorifer sistemi çalışmayabilir. Bazı aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca TOKİ'ye Mart veya Nisan ayına kadar taksit ödemelerinin durdurulmasını rica edeceğiz."
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 12:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?