8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Bin 200 kişiye iftar yemeği

Tokat'ta bir işadamı tarafından her gün Ramazan çadırında bin 200 kişiye iftar yemeği veriliyor. Ramazan çadırından ayrıca sefer taslarıyla görevi başında olan polis memurlarına yemek gönderiliyor. 

Tokatlı bir alışveriş merkezi işletmecisi Mehmet Yüce tarafından geçen yıl 600 kişiye verilen iftar yemeği iki katına çıkartıldı. 7’den 70’e her kesimden insanların iftarda bir araya geldiği Ramazan çadırına İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, Müdür Yardımcıları ve eşleriyle birlikte katıldı. İl Emniyet Müdürü İhsan Ünal, görevi başında olan polis memurlarına yaptırılan sefer taslarıyla yemek gönderildiğini belirterek, "Kentte Ramazanı huzurlu geçirebilmek için iftar vaktinde görevli arkadaşları görevleri başında tutmayı amaçladık. Bu anlamda görevleri başında iken oruçlarını açacak olan 123 polis memurumuz için derneğimiz vasıtasıyla sefer tası yaptırdık. Günlük olarak Ramazan çadırından sefer tasıyla yemek alınıyor ve arkadaşlarımız görevleri başında iken iftar yapabiliyor. Bu anlamda hem vatandaşlarımız hem de arkadaşlarımız mağdur olmuyor" dedi. 

İşadamı Mehmet Yüce, belediyenin açtığı Ramazan çadırından etkilendiğini ve aynı coşkuyu yaşamak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Yüce, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında 600 kişiye iftar yemeği verdiklerini, bu sene bu sayıyı iki katına çıkardıklarını belirterek, "Ramazan çadırında bin 200 kişilik yemeğimiz çıkıyor. Buraya herkesi iftarını açmaya davet ediyorum. İftar çadırının, fakirin hakkı olduğu söylenir. Ama ben tam tersini düşünüyorum. İftar çadırındaki gaye insanların birbiriyle kaynaşmasını sağlamak. Burada iyi olanlarda gelsin ki, fakir fukara, öğrenci ezilmeden gelsin. Ramazan çadırında bin kişi ile dua etmenin zevkini tatmalarını istiyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 10:59:24
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 11:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?