8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çanakkale Şehitleri'ne şiir yarışması

AKP Tokat İl Gençlik Kolları, Çanakkale destanı anısına resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenleyecek.

Tokat merkez ve ilçelerini kapsayacak olan yarışmaya son katılım tarihi 26 Şubat 2006. Cumhuriyet Meydanında açılacak bir sergide vatandaşlardan eserler toplanacak. Yarışmaya 7-29 yaş arasında bütün Tokatlılar katılabilecek. Yarışma ilköğretim, lise ve üniversite kategorilerinde yapılacak. Gaziosmanpaşa Üniversitesinden oluşturulan bir komisyon tarafından değerlendirilip ilk 5'e giren yarışmacılara para ödülü verilecek.Toplam 45 kişinin ödül alacağı resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında ödüller 18 Mart Çanakkale Zaferi gecesinde takdim edilecek.

AK Parti Tokat Gençlik Kolları Başkanı Metin Polat yaptığı açıklamada, ''Elbette bu yarışmanın asıl amacı Çanakkale'deki mücadele, direniş, azim ve zafer ruhunu tüm halkımızla beraber coşku içerisinde hissetmektir. Herkes özellikle biz gençler bugünlere nasıl gelindiğinin farkına varmamız gerekiyor. İsteyerek seve seve gerekirse canını veren atalarımıza layık torunlar olarak bu ruhu çok iyi idrak etmeli ona göre hayat sürmeliyiz." dedi.

Polat ayrıca, 18 Mart Çanakkale Zaferi münasebetiyle yapılacak programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet ettiklerini belirterek, kendisinden olumlu bir cevap aldıklarının ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 12:36:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?