8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Çelikli havzası için ıslah kararı alındı

Tokat'ın Artova İlçesi'ne bağlı Çelikli Beldesi'nde havza ıslahında ilk adım atıldı.

Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından Artova-Çelikli Gölet Havzası'nda 5 yıl süreyle yürütülen araştırma projesinin sonuçları kullanılarak, dış kaynaklı bir uygulama çalışması için ilk adım atıldı. Uygulama projesi hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla Çelikli Beldesi'nde yapılan toplantıya Tokat Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü uzmanlarının yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Çanakkale Onsekizmart Üniversitesi'nden öğretim üyeleri katıldı.

Yapılan toplantıda bölge çiftçilerine, arazi bozulması, çölleşme ve havzanın sorunları hakkında bilgi verildi. Çelikli havzasında arazinin tekniğine uygun kullanımı, toprakların korunması ve verimliliğin arttırılması amacıyla havza ıslahı için seçilen pilot alanlarda proje gereği demonstrasyon uygulamalarının yapılmasına karar verildi.

Finansmanı yurt dışı kaynaklı olacak proje kapsamında yaklaşık 15 hektar alanda ağaçlandırma, mera ıslahı ve tarım planlaması yapılacağı, bu çalışmadan alınacak sonuçlara göre tamamı 10 kilometrekare olan Çelikli havzasının tümünün planlaması da sözkonusu olabileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 19:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?