8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

GOÜ terörü lanetledi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, ülkemizde yaşanan 2 terör olayında çocukların hedef olduğunu ifade ederek, "Bu ülkenin çocuklarına bile acımayan bu yaratıklara insan diyemiyorum, bir isim de veremiyorum. Ama GOÜ adına terörü şiddetle lanetliyorum" dedi. 

Tokat GOÜ 7. Bahar Şenlikleri coşkulu açılış töreniyle başladı. GOÜ Taşlıçiftlik Kampüsü'nde yapılan şenlik yürüyüşünde üniversitenin bando takımı ilgi gördü. Yürüyüş sonunda rektörlük binası önünde yapılan törende GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Atatürk büstüne çelenk sundu. GOÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ümit Ateş, ülke ve millet olarak son derece hassas bir dönemden geçildiğini ifade ederek, "Bu dönemde, Türklük şuuru içerisinde, manevi değerlerimizden hiçbir şekilde taviz vermeden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesini emir telakki ederek çalışmalıyız" dedi. 

GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli ise Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değindi. Seyfikli, kısa bir süre önce yaşanan terör olaylarında çocukların hedef olduğunu hatırlatarak, "Bu ülkenin bile çocuklarına acımayan bu yaratıklara insan diyemiyorum, bir isim de veremiyorum. Ama GOÜ adına terörü şiddetle lanetliyorum. Sevgili gençler böyle vahşi olaylarda duyarsız kalmamanız ve tepkinizi göstermeniz gerekiyor. Bu tepki bu ülkenin masum yurttaşlarına zarar vermek değil, yayılmacı politikalar için aramıza misyonerler gönderip bizleri birbirimize kırdırmaya çalışanlara karşı olmalıdır. Bunun en doğru ve kolay yolu birlik ve beraberliğimizden ödün vermemektir. Bu sorumluluğun zor tarafı ise bilim ve teknolojiden kopmamak, yanlış ve yanlı bilgileri çürütecek birikime sahip olmaktır. 

Verebileceğim en acı örneklerden biri Ermeniler'in kendi mezalimlerini haklı olduğumuz halde dünya kamuoyunda nasıl kullandığıdır. Bu gibi olaylara sadece hükümet değil her Türk vatandaşı tepki göstermek zorundadır. Sevgili gençler bu görevlerinizi sakın unutmayın ve ülke sorunlarına ilgisiz kalmayın" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardındın Rektör Seyfikli, şenlik standları, resim ve heykel sergisinin açılışlarını yaptı. Hafta boyunda devam edecek olan şenliklerde çeşitli etkinlikler yapılacak.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 16:49:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?