8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

GOÜ'de rektörlük seçimi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde (GOÜ), rektörlük seçimine sayılı günler kala Erbaa heyeti, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli'ye tam destek verdi. 

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan başkanlığında, Erbaalı sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürlerinden oluşan 20 kişilik heyet, Rektör Seyfikli'ye sürpriz bir ziyaret yaptı. GOÜ Senato odasında gerçekleşen ziyarette Başkan Yenihan'ın, "Erbaalılar olarak sizleri desteklemeye geldik. Sizleri çok seviyoruz" sözüne karşı oldukça şaşıran Rektör Seyfikli, "Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sürpriz oldu" dedi. 

Başkan Yenihan, Rektör Seyfikli'yi, Erbaa halkı olarak çok sevdiklerini belirterek, "Biz daha fazla katılımla sizleri ziyarete gelecektik. Ama salona sığamayacağımız düşüncesiyle 20 kişilik heyetle yanınızdayız. Rektörlüğünüzü başarılı buluyoruz, sizleri destekliyoruz. Erbaalılar adına sizlere başarılı dilemeye geldik" diye konuştu. 

Rektör Seyfikli ise çok duygulandığını ve böyle bir şey beklemediğini belirterek, "İnanın çok duygulandım. Çok şaşırdım. Herhalde benden bir şeyler isteyecekler ya da bir bölüm isteyecekler diye düşündüm. O nedenle çok sürpriz oldu. Benim seçimde idealim önce ülkenin, sonra Tokatımız'ın ve üniversitenin kazancı. Çünkü ülke olmayınca memleket olmuyor. Memleket olmayınca da üniversite olmuyor. Dileğim hangimiz hayırlı ise başka aday arkadaşlar olabilir, o seçilsin. Beni desteklediğiniz için çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Rektör Seyfikli, son olarak rektörlük seçiminin 9 Ekim 2006 tarihinde yapılacağını belirterek şöyle konuştu: "Burada yapılan ön seçimle 6 aday belirleyeceğiz. 6 aday daha sonra YÖK'te yapılan seçimle 3'e inecek. Ondan sonra sayın Cumhurbaşkanımız bu 3 adaydan birini seçecek." 

Öte yandan, GOÜ'de yapılacak olan rektörlük seçimine Prof. Dr. Zafer Gürler'in aday olduğu öğrenildi. Güler, 2002 yılında GOÜ'de yapılan rektörlük seçiminde birinci sırada yer alırken, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından ilk 3 arasına konulmamıştı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 15:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?