8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Güneş tutulması hazırlıkları

Tokat'ta, güneş tutulmasının izleneceği 29 Mart 2006 tarihine bir hafta kala deprem korkusu ve turizm kaygısı birlikte yaşanıyor.

Muhteşem doğa olayının depremi tetikleyeceği iddiaları ve sonrasında yaşananlar akıllarda soru işareti bırakırken, Tokat bu söylentilerden en fazla etkilenen il oldu. Güneş tutulmasının meydana geleceği illerde heyecanlı bir hazırlık yapılırken, Tokat'ta deprem söylentileri hazırlıkları olumsuz yönde etkiledi. 29 Mart 2006 tarihinde Gaziosmanpaşa Stadyumu'nda yapılacak etkinlikte Tokat Belediyesi tarafından güneş gözlüğü dağıtılacağı, sade bir program yapılacağı öğrenildi. Kentte bulunan otellerde ise önemli bir yoğunluk yaşanmadığı bildirildi.


Bu arada, Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Antalya, Konya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Erzincan ve Giresun illerinde 27 Mart ile 16 Nisan 2006 tarihleri arasında çok büyük bir deprem riski olduğunu ifade ederek, "Halen gergin durumda bulunan kırılmaya hazır Kuzeydoğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduklarından, 29 Mart 2006'yı takip eden günler içerisinde ve muhtemelen 3-10 Nisan 2006 tarihlerinde Tokat-Amasya arasında bulunan Niksar'dan geçen fay hattı kırılacak, Niksar merkezli büyük bir deprem meydana gelecek.

Yine hakim fay hattı yönü, doğu-batı yönüne paralele yakın bir konumda bulunduğundan, oluşacak depremin şiddeti 6.5-7.2 arasında -muhtemelen 6.8 olacaktır" şeklinde valilik ve belediyelere yazılı açıklama göndererek, tedbir alınması konusunda uyarmıştı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 19:15:44
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 19:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?