8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Havaalanının trafiğe kapatılması

Atlasjet'in ondülasyon (sert zemin) sebebiyle uçak seferlerini durdurduğu Tokat'ta, havaalanındaki incelemelerini tamamlayan teknik heyetin raporu bekleniyor. 

Gelişmelerin ardından 22-28 Mayıs tarihleri arasında hava trafiğine kapanan havaalanı için sürekli toplantı düzenleyen Vali Erdoğan Gürbüz, havaalanı konusunun gereğinden fazla büyütülmemesi gerektiğini vurguladı. Valilik Kütüphanesi'nde Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyen Vali Gürbüz, "Tokat Havaalanı'na 1 ay boyunca 70 kişilik uçaklar rahatlıkla indi. Uçak seferlerinin durmasından sonra teknik heyet incelemelerde bulundu. Heyetin vereceği rapora göre hareket edilecek. Heyet, 'Havaalanı yeniden kaplama yapılmalı' derse o zaman demek ki havaalanını tamamıyla kapatıp yeni baştan yapacağız" dedi. 

Atlasjet uçaklarının havaalanıyla ilgili başlangıçta verilen raporlara göre iniş yaptığını da hatırlatan Vali Gürbüz, havaalanı olayının büyütülmesini kene zararlısının Tokat'ın üzerinde kalmasına benzetti. Gürbüz, "Kene zararlısı 8 ilde görüldü. İş Tokat'a ihale edildi. Kene dünyanın her yerinde görülüyor. Havaalanlarında yaşanan bu tür sorunlar da öyle. Şu anda biz havaalanına 90 kişilik uçakların inebilmesi için 200 metrelik asfaltın yapılması işini görüşüyoruz. Köy Hizmetleri havaalanının pistinin 200 metrelik kısmını asfalt dökülecek hale getirdi. Bu asfaltı kim dökecek? Bir maliyet var. Bunu aşmaya çalışıyoruz. Asıl konumuz budur. Ondülasyon konusunda sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Sonucu bekliyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2006 Pazartesi 19:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?