8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

İnan'ın anısına koşu düzenlenecek

Tokat'ta, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in kurucusu merhum Genel Başkan M. Akif İnan'ın ölüm yıldönümü anısına koşu düzenleneceği bildirildi.

Memur-Sen Tokat İl Temsilcisi Bedrettin Mumcu, merhum M. Akif İnan'ın anısına yapacakları koşu ve geçen yıl GAP Şenlikleri triatlon yarışmalarında boğularak hayatını kaybeden Milli Atlet Ali Esmer konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Mumcu, "Tokat Memur-Sen yönetimi olarak, merhum genel başkanımızın ölüm yıldönümünde bundan sonra her 6 Ocak'ta geleneksel olarak koşu yarışması düzenleyeceğiz. İlimizde atletizm sporuna bu sayede katkıda bulunacağımıza inanıyoruz. Yarışmada birinciye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım Cumhuriyet altını, üçüncüye çeyrek altın verilecektir. Ayrıca yarışmada ilk 10'a giren sporculara çeşitli ödüller verilecektir. Bin 500 metrelik 'M. Akif İnan Koşusu' 6 Ocak 2006 Cuma günü saat 14.00'te GOP Stadı'nda düzenlenecektir" dedi.

Mumcu ayrıca, 11 Eylül 2005 tarihinde Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde düzenlenen GAP Şenlikleri triatlon yarışmasının yüzme bölümünde iki milli sporcunun boğularak hayatını kaybetmesi olayına da değindi.

Mumcu, "Bu olay ülkemizde spor camiasını ve halkımızı oldukça üzmüştü. Bu üzüntüye ortak olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, müsabakada yeterli güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle açılan soruşturma kapsamında, 'Soruşturma sonucunda kendim suçlu bulunsam bile bu davanın takipçisi olacağım' demişti. Devlet Bakanı Şahin'in bu sözünü hatırlatıyor ve müsabakada alınması gereken emniyet tedbirlerini yerine getirmeyip iki sporcunun ölümüne neden olan sebeplerden dolayı yarışmada sorumlu olan herkesin hesap vermesini ümit ediyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 16:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?