9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Kızılay'dan eleman açıklaması

Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Alim İlhan, Türkiye Kızılay Derneği Orta Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde depo ve eleman yetersizliği iddialarına, "Bu depolar bizlere daha önce tahsis edilseydi burada yeteri kadar malzeme ve elemanımız hazır olacaktı. Şimdiye kadar buranın kilitli kalmasının sebebi budur" şeklinde cevap verdi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi'nin, Türkiye Kızılay Derneği Orta Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin, depoda bulunan malzemeleri ve başkanından başka bir şeyi olmadığı yönündeki açıklamaları sonrası, Kızılay Derneği Tokat Şube Başkanı Alim İlhan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kızılay'ın deposunun kapılarını basın mensuplarına açarak açıklamalarda bulundu. Başkan İlhan, Milli Eğitim'e ait depoların Kızılay'a tahsis edilmediği için depo ve eleman sorunu yaşandığını belirterek, "Bize tahsis edilmesini beklediğimiz lojman ve depoların bakımı yapıldıktan sonra inşallah bu hizmetleri yapacağız. Tekrar altını çiziyorum.

2 sene boyunca burada bir hizmet yapamadık ama bunun nedeni istediğimiz depoların bize tahsis edilmemesiydi. Sizlerde takdir edersiniz ki burada içerisi malzememizle dolu tek bir depomuz var. Fakat bize tahsis edilen yer olmayınca biz elemanları ekipmanları nereye koyalım? Bize ihtiyaç duyduğumuz depolar tahsis edildiği takdirde hizmetimize devam edeceğiz" dedi.

Başkan İlhan, Türkiye Kızılay Derneği Orta Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin 2. ve 3. depo ihtiyacı olduğunu söyledi. İlhan, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bu yeri istedik. Onların da depo ihtiyacı olduğundan 1-2 yıllık sıkıntı yaşadık. Kızılay Genel Merkezimiz buraya personel atayacak, araç ve gereçler gönderecek. Bu anlamda müjdeli haber vermek istiyorum. Valimiz Erdoğan Gürbüz bu konuda bizlere destek veriyor. Bir takım anlaşmalar yapıldı. Milli Eğitim'e ait depo ve lojmanların Kızılay'a tahsisi konusunda mutabakata vardık. Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne konu intikal ettirildi.

Kısa zamanda tasdik yapılırsa Kızılay'ın deposu karşısında atıl durumda bulunan depolar tahsis edilecek. Burada 20 bin kişilik yardım malzemesi var. Kızılay her zaman görev yapmaya hazır. Her türlü afete karşı malzemelerimiz mevcut ve biz hazırız" diye konuştu. Türkiye Kızılay Derneği Orta Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nin Sivas'a gideceği iddialarını da cevaplandıran Başkan İlhan, "Bölgemizde hizmetleri Tokat'tan yürüteceğiz. Bize şu anda depo tahsis ediliyor. Kısa sürede bu depoları da açarak halkımıza sunacağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Türkiye Kızılay Derneği Orta Anadolu Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde 500 adet yerli Zonguldak tipi çadır, 500 adet yabancı beşik örtüsü çadır, 350 adet katalitik soba, 525 adet mutfak seti, 7 bin 500 battaniye, 500 adet uyku tulumu ve 3 adet jeneratör bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 13:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?