8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Konağın enkazı 1.5 yıl sonra kaldırıldı

Tokat'ta, yaklaşık 1.5 yıl önce tamamen yanan tarihi Cinlioğlu Konağı'nda enkaz kaldırma çalışmaları 1.5 yıl aradan sonra başlatılabildi. 

Behzat Bulvarı üzerinde bulunan kentin en büyük eski evlerinden iki katlı konak uzun yıllardır kaderine terk edilirken, bir çok defa yangın tehlikesi atlatmış, son olarak 10 Şubat 2005 tarihi gecesinde çıkan yangında ise konak tamamen yanarak enkaza dönüşmüştü. Cinlioğlu Konağı enkazının kaldırılması için Kayseri Yüksek Anıtlar Kurulu'ndan izin bekleniyordu. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, enkaz çalışması için izin çıktığını ifade ederek, "Bilindiği gibi anıtlar kurulunun müsaadesi gerekiyordu. Kayseri Anıtlar Kurulu'na bağlı bulunduğumuzdan dolayı oradan izin çıkmamıştı. Daha sonra Sivas Bölge'ye bağlandıktan sonra enkazın kaldırılmasına ilişkin izin çıktı. Fen İşleri Müdürlüğü'müze bağlı ekipler şu anda enkazı kaldırıyor" dedi. Başkan Çiçek, enkazın molozlarını koruma altına alacağını belirterek, "Sit alanı içindeki tescilli binaların yıkılması yasak. Buranın rölövesini çıkarttık. En kısa zaman içinde burada güzel ve geniş bir alan oluşturacağız" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 20:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim sahin IP: 83.6.235.xxx Tarih : 13.06.2006 12:26:42
Tarihi guzelliklerin bu kadar basit bir sekilde yakilip yikilmasina goz yumanlari kiniyorum. Zamanin yetkilileri bu kadar degerli bir konagin restorasyonunu yapip kulturel deger olarak topluma kazandirmak yerine, tedbirsiz ve ihmalkar davranip yanilmasina goz yummalarindan dolayi kiniyorum.Bu konu hakkinda tahkikat yapilmis midir acaba?Hic zannetmiyorum. Gercekten cok yazik.Toplumsal bilinc olusmadigi surece Tokat`imizda daha nice konaklar yakilir.