9
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Niksar İlçesi Belediye Başkanı icraatlarını anlattı

Niksar İlçesi Belediye Başkanı İdris Şahin, basın mensuplarına, ilçede 2 yıllık süre içinde hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

İdris Şahin, ilçede yapılan hizmetler ve devam eden projeler, arsası belediye tarafından sağlanan 240 konutluk TOKİ inşaatı, Olimpik Yüzme Havuzu ve Otel Kompleksi, şelale, mezbaha, kale, eski hükümet konağı, vakıf eserleri, kum eleme tesisi, beton parke ve büz tesisi, kavşak çalışması ve çevre düzenlemesi projelerini, basın mensupları ile birlikte gezerek bilgiler verdi.

Ekip çalışmasıyla, birçok projeyi kısa sürede hayata geçirdiklerini belirten Başkan Şahin, ilçenin kalkınması için her türlü projeye destek verdiklerini söyledi. Şahin, "İklim ve toprak verimliliği bakımından bölgenin adeta Çukurovası olan ilçede en önemli hedefimiz, Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Ünye-Akkuş-Niksar ve Niksar-Tokat yolunun bir an önce duble yol kapsamına alınması. Bu anlamda yoğun gayret içersindeyiz. Ayrıca, başta tarıma dayalı gıda endüstrisi ve tekstil yatırımları olmak üzere her türlü girişime destek olmaya devam ediyoruz. Bu anlamda 1. sınıf mezbahamız ve hayvan pazarlarımızla önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz. İlave yatırımlarla yörenin 'Canlı hayvan borsası' olmak istiyoruz" dedi.

Başkan Şahin, sosyal bakımdan ilçenin ihmal edilmiş olduğunu belirterek, "Bölgenin en iddialı yatırımını, Olimpik Yüzme Havuzu ve Otel Kompleksi'nden oluşan tesisinin havuz kısmını, 4 ay gibi kısa sürede 400 bin YTL'ye bitirdik. Tesisimizde yaz kış havuza girme imkanı var. Ayrıca, havuzdaki otel kompleksi kısa sürede tamamlanacak. 4 yıldızlı olacak tesisimiz şu anda KDV'si içinde 3 milyon YTL değerinde, alıcı firma varsa satmaya hazırız" diye konuştu.

Başkan Şahin, yapılan hizmetleri gölgelemek için bazı art niyetli kişilerin kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini ifade ederek, "Şu anda bu şelale 33 bin YTL artı KDV'ye yapıldı. Bu ihale şekilleri, kamu ihale kurumundan numara alınması sonrasında ihale edilerek yapılıyor. Eğer ihaleye giren firma yasaklı değilse o insana ihale verilebilir. Bu kadar da şeffaf. Ama buna rağmen art niyetli insanlar, bu hizmeti bu mahalleye çok gören insanlar bu şelalenin 200-800 bin YTL'ye yapıldığı şeklinde dedikoduyu yaymaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 01:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?