8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şok eden kuş gribi afişi!

Tokat'ta, kuş gribine karşı vatandaşların daha dikkatli olması için çeşitli uyarılar yapılıyor.

Kuş gribinde İstanbul, Ankara, Erzincan, Bursa, Ağrı, Bitlis, Yozgat, Iğdır, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Aydın ve Kars'ta "pozitif" vaka tespit edilirken, Tokat'ta yaşanan şüpheli kanatlı ölümlerinden alınan örneklerde şu ana kadar olumsuz bir sonuç yaşanmadı.

Herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için yetkililer tarafından yapılan uyarılar ise devam ediyor. Tokat Belediyesi hoparlöründen kent merkezinde yapılan anonslarda hasta veya ölmüş kanatlıların belediye ve Tarım İl Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerektiği duyurulurken, kent merkezindeki duraklara ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından gönderilen afişler asıldı.

Afişlerde 'Şüpheli Kanatlı Hayvan Ölümlerini Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine İhbar Et" ibaresi yer almasına rağmen ihbar yapılacak telefon numaralarının bulunmaması ise dikkat çekti.

Bu arada, Tokat'ta eczanelerde, kuş gribinin tedavisinde kullanılan 'Tamiflu' isimli ilaç bulunmuyor.
Tokat Eczacılar Odası Başkanı Muhammed Ali Durmaz, kuş gribi hastalığının ortaya çıktığı günden bu yana piyasada tükenen ve ithalatına başlanan 'Tamiflu' isimli ilacın Tokat'taki eczanelerde bulunmadığını ve ilaç konusunda talep de olmadığını söyledi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı kontrolünde illere gönderilen 'Tamiflu' isimli ilaçtan Tokat İl Sağlık Müdürlüğü'ne 40 kutu geldiği öğrenildi. 20 kutu ilacın, il genelinde bulunan hastanelere dağıtıldığı kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 15:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?