8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Su sayaçları patladı

Tokat'ta aşırı soğuktan su sayaçları patlayan vatandaşlar belediyeye müracaat ederek sayaçlarının bir an önce onarılmasını istedi.

Tokat'ın Yeşilyurt, Artova gibi yüksek kesimli ilçelerinde dondurucu soğuklar kapı dışlarında bulunan su sayaçlarının patlamasına ve akmasına neden oluyor. Günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı, geceleri aşırı soğuk nedeniyle il genelinde buzlanmaya sebep oluyor.

İlçelerde görünen sayaçlardaki patlamalar sebebiyle Tokat Belediyesi vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Belediye Su İşleri'ne gelen şikâyetler ve soğuk havalarda nasıl önlem almalıyız gibi sorular karşısında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Bandırmalı, ''Gece don tehlikesi olmaktadır, hafta sonu da metorolijiden alınan hava tahminleri gösteriyor ki, soğuk hava ve kar yağışı devam edecek. Geçen senelerde yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için vatandaşların kapı önlerinde bulunan sayaçlarını patlama ve akma ihtimaline karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Mekanik ve elektronik sayaçları dışarıda muhafaza eden su abonelerinin sayaçları ağaç talaşı, çuval veya paçavralarla sararak koruma altına almalarını gerekir. Apartman içerisinde bulunan sayaçların ise dış kapılarının kapalı tutularak muhafaza edilmesi veya akışkanlıkları devam ettirilmesi gerekir." dedi.

atlayan sayaçların tamir imkanı olmadığına dikkat çeken Bandırmalı, "Sayaçlarını değiştirmek zorunda kalırlar. En azından muslukların açık bir vaziyette sızıntıya bırakılırsa mekanik ve elektronik sayaçlar muhafaza edilir." uyarısında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 12:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?