8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tokat temiz çıktı

Tokat merkez ve ilçelerinde görülen 4 şüpheli tavuk ölümünde rapor negatif çıktı.

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, il merkezi ve ilçelerinde 4 şüpheli tavuk ölümü görüldüğünü ifade ederek, "Şüpheli olarak ölen tavuklardan alınan örnekler, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Samsun Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Enstitüde yapılan tetkikte bu hayvanlarda kuş gribi virüsüne rastlanmadı" dedi.

Sonucun negatif çıkmasına rağmen alınan tedbirlerin devam edeceğini belirten Vali Gürbüz, "Vatandaşlarımız herhangi bir şüpheye düşmeleri halinde il, ilçe tarım müdürlükleri veya sağlık teşkilatımıza müracaat edebilir. Valilik olarak dışardan gelen hayvanların nakli devamlı kontrol altında tutulmaktadır. Ayrıca belediye başkanlarımıza verdiğimiz talimat gereğince de tavukların kontrolü yapılmaktadır. Şu ana kadar bizde kuş gribi vakasına rastlanmamıştır. İl, ilçe tarım müdürlükleri vasıtasıyla belediyelerimize ve muhtarlarımıza şüpheli kanatlı hayvan ölümlerini mutlaka bildirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Vali Gürbüz, halkın bu konuda oldukça sağduyulu olduğunu ifade ederek, Tokat ve ilçelerinde hastanelere şu ana kadar kuş gribi müracaatı olmadığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 12:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?