8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Trafikte büyük sorun var

TEKEL Tokat Sigara Fabrikası çıkışında yaşanan trafik sorunu kazaya davetiye çıkarıyor.

Tokat-Turhal Karayolu üzerinde bulunan TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nda vardiya giriş ve çıkışlarında her an bir kaza yaşanma olasılığı nedeniyle korku yaşadıklarını ifade eden Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Bahattin Öztaş, yetkililerin konuya duyarlı olmamasından yakındı. Öztaş, duble yol çalışmaları sonucu yolun fabrika girişine yaklaştığını ve şu anda trafiğin tek şeritten sağlanması nedeniyle büyük sorun yaşandığını söyledi.

Öztaş, "TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nda vardiya değişikliğinde işçilerin giriş ve çıkış saatlerinde bin 200 işçi giriş çıkış yapıyor. İşçilerin bir kısmı servis araçlarıyla, bir kısmı özel otolarıyla trafiğe çıkıyor. Bu esnada tek şerit halinde olan yola biranda yaklaşık 300 aracın çıkmak istemesi sorun yaratıyor. Özellikle gece çıkışlarında sorun daha da artıyor" dedi.

Öztaş, konuyu defalarca yetkililere ilettiklerini belirterek, "Emniyetle konuyu görüştük, konunun kendileriyle alakalı olmadığını İl Trafik Komisyonu'ndan geçmesi gerektiğini ifade ettiler. İl Trafik Komisyonu ile görüştüğümde, Karayolları'nın baktığını söylediler. Karayolları Tokat Şube Müdürlüğü yetkilileri de bunun kendilerini aştığını, Samsun Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bu olaya müdahil olması gerektiğini söyledi. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazdık ama hiçbir cevap alamadık" şeklinde konuştu.

Geçmiş dönemlerde bu yolda birçok kazanın meydana geldiğini belirten Öztaş, şöyle konuştu:

"Burada herhangi bir kaza olursa bunun sorumluluğunun tedbir almayan insanlar olacağını şimdiden belirtmek istiyorum. Gerekirse bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü insan canı bu kadar ucuz değil. Biran önce gerekli ışıklandırma veya emniyet tedbirleri alınarak, işçilerin giriş ve çıkış saatlerinde bir takım tedbirler almamız gerekiyor."

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 09:54:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?