8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Vali havaalanında incelemelerde bulundu

Tokat Valisi Erdoğan Gürbüz, 16 Nisan 2006 tarihinde açılması planlanan Tokat Havaalanı'nda incelemelerde bulundu.

Tokat Havaalanı'nda yapılan son hazırlıkları gözden geçiren Vali Erdoğan Gürbüz'e, Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt eşlik etti. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali Gürbüz, havaalanının açılışa hazır olduğunu söyledi.

Vali Gürbüz, Valilik koordinatörlüğünde, tüm belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda 'Kapatılan Havaalanı Tekrar Açılsın' şeklinde başlatılan sloganın tuttuğunu belirterek, "Şimdi görüldüğü gibi başta Tokat Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye başkanları ile sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla beraber Pazar günü açılışımızı gerçekleştireceğiz.

İlk defa Atlas Jet doksan kişilik uçağı ile inecek. Uçağın geliş ve gidişi tamamıyla dolu. Temennimiz halkımızın bu uçakları kullanması. Burada hakikaten en büyük katkı Tokat Belediyesi olmak üzere Zile, Turhal, Niksar ve Erbaa Belediye Başkanlarımız, Valilik ve İl Özel İdaresi'nindir. Sivil toplum örgütleri de bilet satışında büyük gayret göstermiştir.

Havaalanının daha önceden açılışı yapıldığı için yolcularımız gelecek. Biz yolcularımızı belediye başkanımız ile yaptığımız bir program ile karşılayacağız. İstanbul'dan gelecek olan uçakta Tokatlı ve Sivaslı hemşehrilerimiz olacak. Bu bir açılış değil, ancak yolcuların karşılanması gibi bir tören düzenlemiş olacağız" diye konuştu. Vali Gürbüz, havaalanının noksanlıkların giderildiğini belirterek, "Pist 200 metre uzatılacak ve 1 ay içerisinde bu çalışma tamamlanacak. Ama şu anda tüm uçaklara açık olduğunu teknik elemanlar ifade etmektedir. Diğer kısımlarda eksiklikler varsa bunları da yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan Tokat Belediye Başkan Vekili Sami Dutoğlu ise, belediye olarak alet, makine ve malzeme desteği ile havaalanına katkı sağladıklarını belirterek, "Bizim bu emeklerimizi inşallah halkımız boşa çıkarmaz. Halkımızın havaalanına destek vermesini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 23:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?