8
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yeni bir su kaynağı açıldı

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, kentteki su ihtiyacını karşılayabilmek amacıya yeni bir su kuyusu açıldığını söyledi.

Kent merkezinde nüfusla birlikte artan su ihtiyacını karşılamak için Tokat Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar devam ediyor. Geyraz Mahallesi'nde yeni açılan ve saniyede 30 litre kapasiteli su kuyusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çiçek, "Şehrimizdeki su sıkıntılarını gidermek için çalışmalarımız devam ediyor. Bazı bölgelerdeki su sıkıntılarını gidermek için bu kuyuyu faaliyete geçirdik. Yeni kuyu ve su arayışlarımız devam ediyor" dedi.
Başkan Çiçek, İl Sağlık Müdürlüğü'ne suyun tahlillerinin yaptırıldığını belirterek, "Sonuçları gayet olumlu. Şuan şebekede dolaşan Katmer Kaya suyundan daha kaliteli. 40 metre derinlikten çıkarttığımız bu suyu en kısa zamanda şehrimizin şebekesine vererek, Perakende, Topçubağı ve Çay Mahallesi'ndeki su sıkıntısını önemli ölçüde gidermiş olacağız. Bundan sonraki dönemde de Karşıyaka mevkiinde Karşıyaka ve toplu konut bölgesini besleyecek yeni su arayışlarımız var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 14:48:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?