8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Erbaa'da kütüphane haftası kutlamaları

Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde Kütüphaneler Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Erbaa Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlama programında konuşma yapan Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, kitap okumanın önemine değindi. Yenihan, "Peygamber efendimize ilk vahinin 'oku' olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Bizler Müslüman Türk milleti olarak okumaya ve ilme ne kadar önem vermemiz gerektiği, ayetler ve hadisler ışığında açıkça görülmektedir.

Çağımızı teknolojik gelişmelerinin her ne kadar faydası var ise kontrol edilemeyen teknoloji bazen telafisi olmayan zararlara yol açmaktadır. Buna en iyi örnek bilgiye en kısa zamanda erişilebilen internettir. Fakat bizler çocuklarımızı bu konuda kontrol altında tutamaz isek bu faydalı gelişme bize ve çocuklarımıza zararlı bir hale gelebilir. Gelecek nesillerimizi bu konular da eğitirken kitap sevgisini onlara mutlaka aşılamalıyız ve çocuklarımızı teknolojik gelişmeleri de kontrollü olarak eğitmeliyiz" dedi.

Programın sonunda, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 2005-2006 yıllarında en fazla kitap bağışında bulunan, en fazla kitap okuyan ve okullarda şiir ve kitap okuma yarışında dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve hediyeleri verildi. Programa Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 13:36:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?