8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Niksar Belediye Başkanı'na ödül

Tokat'ın Niksar İlçe Belediye Başkanı İdris Şahin, "Niksar'da Sosyokültürel Çevre Gelişimi" projesiyle Tarihi Kentler Birliği'nden ödül alacak.

Projeleriyle ses getirdiklerini ifade eden Başkan Şahin, 11 Nisan 2006 tarihinde İstanbul'da Fatih Belediyesi'nin ev sahipliğini yapıldığı Tarihi Kentler Birliği programında ödül verileceğini söyledi. Tarihi Kentler Birliğinin yaklaşık 182 daimi üyesi olduğunu belirten Başkan Şahin, "Tarihi ve kültürel dokularla ilgili belediyelerimizin yaptığı projeler ÇEKÜL Vakfı'nın da öncülüğünde değerlendiriliyor. Biz de bu proje yarışmasına geçen sene Yağbasan Medresesi projesiyle katılmıştık. Bu sene de trafo giydirmesi ve Softuoğlu Konağı ile ilgili projeyle yarışmaya katıldık" dedi.

Tarihi Kentler Birliği Kültürel Mirası Koruma projesi özendirme yarışmasından ödül aldıktan sonra yurt dışına çıkacaklarını ifade eden Başkan Şahin, "Ödülümüzü aldıktan sonra tarihi dokunun dünyada en iyi korunduğu Çek Cumhuriyetleri'nden Budapeşte ve Prag gezimiz olacak. Bu geziye Tarihi Kentler Birliği üyeleriyle birlikte katılacağız. Masraflarımız Tarihi Kentleri Birliği tarafından karşılanacak. 6 günlük geziden sonra ülkemize döneceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 15:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?