8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kelkit'teki otobüs kazası

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, baraj kapaklarının açılmasının 1 gün ertelendiğini ifade ederek, "Bugün yapılan çalışmalarda kayıp olarak tespit edilen 5 kişinin cesedine ulaşılamadı" dedi.

İstanbul'dan Van'a giden 07 GG 324 plakalı yolcu otobüsünün 9 Mart 2006 tarihinde sabaha karşı Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde Darıdere mevkiinde Kelkit Çayı'na gömülmesi sonucu, suda kaybolan yolcuların aranması için Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde bulunan Kılıçkaya ve Camlıgoze Barajları'nın kapakları kapatılmıştı. Bugün akşam saatlerinde yaklaşık 5 gün kapalı kalan Baraj kapaklarının açılacağı ve elektrik üretimine başlanacağı açıklanmıştı.
Reşadiye Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, baraj kapaklarının açılmasının 1 gün daha ertelendiğini ifade ederek, "Kazada üzücü bir şekilde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın cesetlerinin Kelkit Çayı'ndan çıkarılması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu anlamda çalışmalara devam edebilmek için baraj kapaklarının açılması 1 gün daha ertelendi" dedi.

Öte yandan, Kelkit Çayı'nda yapılan arama tarama faaliyetlerinde suda bulunan nüfus cüzdanının sahibi Metin Kaya'nın hayatta olduğu öğrenildi. Kaymakam Kurtoğlu, kaza esnasında Metin Kaya'nın nüfus cüzdanının, ağabeyi Vahdet Kaya'nın üzerinde olması nedeni ile suya düşmüş olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 20:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?