8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Şaka gibi kız kaçırma olayı

Tokat'ın Niksar İlçesi'nde bir tekstil firmasında çalışırken kaçırılmak istenen ve bu an güvenlik kamerası tarafından kaydedilen M.E, olay sonrası ailesi tarafından işten çıkartılırken, olayda büfeci mağdur oldu.

Niksar'da bir benzin istasyonu yanındaki büfeden tost yaptırarak yolun karşısında bulunan tekstil fabrikasına geri dönerken 3 kişi tarafından kaçırılmak istenilen M.E, olaydan çevredekilerin yardımıyla son anda kurtarılmıştı. M.E, hastanede bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edilirken, Sedat K. ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan olay sonrası ise M.E. ve yanında bulunan kız kardeşiyle bir yakını olduğu iddia edilen 2 kişi, aileleri tarafından işten çıkarıldı.

Güvenlik kamerasına yakalanan kaçırılma girişiminin tanıkları olayı anlattı. Benzin istasyonu yanında büfecilik yapan Savaş Altıparmak, kız kaçırma olayından kendisinin zararlı çıktığını söyledi. Olay anını anlatan Altıparmak, "Öğle saatleriydi. 3 bayan, tost yaptırmak için büfeme geldi. Kızlar, tost yaptırdıktan sonra işyerine dönerken bir bağırtı kopunca kaza olduğunu düşünerek seslerin geldiği yöne koştuk. Kızın koluna giren 2 kişinin, kızı zorla arabaya bindirmeye çalışıldığını gördüm. Otomobilde de bir bayan vardı. O da kızı içeriye çekmeye çalışıyordu. Bu sırada biz müdahale ederek kızı kurtardık. Arabayla kaçan şahıslar biraz ilerde durdu. Araçtan inen şahsın elinde sopa vardı, diğer arkadaşları ise 'silah çek' diye bağırıyordu. Olmaması gereken bir şeydi. Kim olsa müdahale edip kurtarırdı" dedi.

Altıparmak, kız kaçırma olayından sonrası ekmeğinden olduğunu belirterek, "Bayanlar bizim müşterimizdi. Tekstil firmasından tost yaptırmaya geliyorlardı. Fabrikada çalışanların bu tarafa geçmesi yasaklandı. Olan bana oldu, ekmeğimden oldum ama sağlık olsun kız kurtuldu ya ben ekmeğimden olsam da fark etmez" diye konuştu.

Benzin istasyonuna, güvenlik kamerasını hırsızlık olaylarına karşı kurduklarını ifade eden iş yeri sahibinin oğlu Orkun Yılmaz, ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını kaydetti. Yılmaz, olay esnasında bayana araba çarptığını sandıklarını belirterek, "Ama olay öyle değilmiş. İşçilerimiz kızın kaçırıldığını görünce koşarak müdahale etti. Güvenlik kamerasının yakaladığı görüntüyü çıkartarak polise verdik ve şahıslar yakalandı" şeklinde konuştu.

Olayın bir başka tanığı Nadir Ersin ise, yol kenarında çalışma yaparken çığlık sesiyle olayı gördüklerini ifade ederek, "Çevredekiler koşarak müdahale etti. Silahlı olabilir diye korktuk ama insaniyet namına yine de müdahale ettik. Olayda bayan, otomobil içerisinde bindirilemediği için bir süre sürüklenerek, ezilme tehlikesi yaşadı" açıklamasında bulundu.

Pompa istasyonu çalışanları ise, çalışırken olayı fark ettiklerini, koşarak olaya müdahale ettiklerini, araba içersinden silah çıkarın sesi duyduklarında korku yaşadıklarını kaydetti.

İddiaya göre olay; Sedat K, Niksar İlçesi'nde görüp beğendiği M.E.'yi ailesini göndererek istetti. 'Ret' cevabı alan Sedat K, aşık olduğu M.E.'yi kaçırmak için plan yaptı. İlçede bir tekstil firmasında çalışan M.E, arkadaşlarıyla işyerinin karşısında bulunan benzin istasyonun yanındaki büfeden öğle yemeği için tost yaptırdıktan sonra işyerine dönerken, bu sırada yol kenarında bekleyen bir otomobilin içinde bulunan biri bayan 3 kişi tarafından kaçırılmak istendi, ancak olay çevredekilerin müdahalesiyle önlendi. Kaçırılma girişimi benzin istasyonunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

.
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2006 Perşembe 16:14:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?