8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sağlık-Sen'den açıklama

Memur-Sen'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Mali Sekreteri Yaşar Başaran, mecburi hizmet yasasına değinerek, "Ülkemizin şartları zorunlu hizmeti mecbur kılıyor" dedi.

Sağlık-Sen Genel Mali Sekreteri Yaşar Başaran, Memur Sendikaları Konfederasyonu olarak Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin Samsun'dan başlattığı programda 15. durakları olan Tokat'ta sendika üyeleriyle bir araya geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başaran, Türkiye'de başta sağlık sektörü olmak üzere, kamu alanında değişiklikler yapılmasının mecburi olduğunu söyledi. Aile hekimliği sisteminin daha çok tartışılması, kuralların belirginleştirilmesi ve ailelerin hekim seçimini gönüllülük esasına dayandırılmasının genel sağlık sistemi açısından faydalı olacağını kaydeden Başaran, "Aile hekimliği modeli maliyetini yükseltmemek için genelde yalnız çalışmayı esas alır. Bu durum diğer sağlık personelinin devre dışı kalmasını ve işsizliğini getirecektir. Aile hekimlerinin her aşı için ayrı flakon açacağı düşünülürse maliyetler alabildiğince yükselecektir. Üstelik şimdiye kadar aşılama ücretsiz olarak yapılmaktaydı. Toplumun gelir düzeyi, işsizliğini de buna eklediğimizde acil tedbirlerin alınması gerekmektedir" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına mecburi hizmetin kaldırılarak 8-10 bin YTL ücret verilmesine rağmen doğuda görev yapmaya giden hekimin olmadığını ve yöre insanın mağdur olduğuna dikkat çeken Başaran, şunları söyledi:
"Bakın bebek ölümleri, bulaşıcı hastalıklara, insanların düştüğü duruma bakın uzman hekim yok. Şayet bu memleketin parasıyla okuyan hekim arkadaşlarımız, bu memlekete 2 senesini çok görüyorlarsa o zaman siz Tıpta uzmanlığı paralı hale getireceksiniz. Parası olan arkadaşımız imtihana girecek parasını ödeyecek ve kendi paramla okudum ister giderim ister gitmem diyecek.

Devletin parasıyla okuyan bu vergilerle maaş alan uzmanlık yapan arkadaşlarımın ben buraya gitmek istemiyorum lüksüne sahip olmadığını ifade etmek istiyorum. Ülkemizin şartları zorunlu hizmeti mecbur kılıyor. İnsanımızın sağlığı açısında önemsiyoruz biz bunu."

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 11:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?